NBI

2021.08.21. 22:37

Legyőzte a Paksot, megszerezte első győzelmét a Honvéd

A Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Honvéd kezdett bátrabban, így Nagy Gergelynek már öt perc után bravúrral kellett hárítania. A kifejezetten támadó szellemben futballozó kispestiek aztán húsz perc elteltével előnybe kerültek, de a vezető találat talán kissé túlzottan is megnyugtatta őket, ugyanis a Paks fokozatosan átvette a játék irányítását, majd az elmúlt szezonban gólkirály Hahn büntetőjével egyenlített is. A szünet előtti percekben mindkét kapu előtt adódott lehetőség, Lenzsér a bal kapufát találta el, míg Klemenz ziccerben nem találta el a labdát.

A második félidőt is remekül kezdte a fővárosi együttes, ugyanis fordulás után első támadásából gólt szerzett. Csakhogy ezúttal a vezetés nem vetette vissza a csapatot, lendületben maradt, s egy gyors kontra végén kétgólosra növelte az előnyét.

A kispestiek ezt követően biztosan őrizték a vezetésüket, mígnem Nono egy felesleges szabálytalanság miatt megkapta második sárga lapját.

A Paks emberelőnyben ugyan fölényben futballozott, de igazán nagy nyomást nem tudott kifejteni, így a Honvéd megszerezte első győzelmét.

A kispestieknek nemcsak a mostani szezonban ez volt az első sikerük, hanem a nyáron birtokba vett új otthonukban, a Bozsik Arénában is.

A vendégek játékosa, Böde Dániel 400. mérkőzését játszotta az NB I-ben: a korábbi válogatott csatár, akire jelenleg védőként számítanak, a Paks színeiben 200. találkozóján szerepelt az élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában