Ország-világ

2021.09.30. 23:21

Hiába küzdött a Ferencváros, a Betis győzött a Groupama Arénában

A magyar bajnok október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló, rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Budapest, 2021. szeptember 30. Andrés Guardado (b), Germán Pezzella (b2), Paul Akouokou (j2), a spanyol csapat játékosai, középen Botka Endre, jobbról Eldar Civic (j) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Real Betis mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga csoportkörében: Peter Stöger együttese csütörtökön hazai pályán 3-1-re kapott ki a spanyol Real Betistől.

A magyar bajnok, amely a nyitókörben a Bayer Leverkusen otthonában maradt alul 2-1-re, október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló, rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.

I. félidő:

17. perc: a jobb oldalon felfutó Pedri kapott remek labdát, a szélső bevárta a középen érkezőket, a lapos beadást Fekir az ötösön két védő között vette át, majd közelről Dibusz kezei között a kapuba lőtt (0-1).

44. perc: Uzuni az ellenfél térfelének közepén szerzett labdát, a spanyolok kapusa hátra fele mozgott, az albán támadó pedig ezt kihasználva gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (1-1).

II. félidő:

76. perc: egy bal oldali szöglet megpattant egy hazai védőn, majd a labda Wingo válláról vágódott a hálóba (1-2).

95. perc: Tello hatalmas lendülettel ugrott ki a hazai védők között, nem lehetett utolérni, és 12 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-3).

A Ferencváros a statisztikák alapján Európa egyik legjobb csapatát látta vendégül, ugyanis a Betis idei 34 tétmérkőzésén mindössze három vereséget szenvedett, az öt nagy bajnokságot tekintve pedig ezzel az élen áll, megelőzve például a Bayern Münchent (4) és a Real Madridot (5).

A zöld-fehér szurkolótáborok csodálatos atmoszférát teremtettek a Groupama Arénában, ahol bő negyed órán keresztül még helyzetig sem jutottak a csapatok, de a 17. percben a vendégek első lehetőségüket gólra váltották a világbajnok francia Nabil Fekir révén.

Az öt védővel felálló Ferencváros nem tudott komoly helyzetet kidolgozni, sokáig csak egy szöglet utáni Sammy Mmaee-fejes volt az egyetlen veszélyes lehetősége. A kapuban mindeközben Dibusz a szezon egyik legnagyobb védésével mentette meg csapatát a góltól.

A hazai szurkolók közben egy molinóval üzentek az Európai Labdarúgó Szövetségnek: „UEFA: kettős mérce egyenlőség helyett, ez nem sportszerű”.

A zöld-fehérek a félidő utolsó pillanataiban egyenlítettek Myrto Uzuni gyönyörű egyéni villanása után.

A második játékrész elején a magyar bajnok beszorította a La Liga legutóbbi idényének hatodik helyezettjét, érzékelte is a bajt Manuel Pellegrini, a spanyolok chilei vezetőedzője, aki az 57. percben egyszerre hármat cserélt. A játék kiegyenlítetté vált, majd a spanyolok fokozatosan átvették az irányítást, és egy szöglet után szerencsés öngóllal másodszor is előnybe kerültek. A hajrában nagy erőkkel rohamozott a Ferencváros, de a Betis rutinosan tartotta az eredményt, az utolsó percben pedig a villámgyors Cristian Tello találatával lezárta a mérkőzést.

Európa-liga, G csoport, 2. forduló:

Ferencváros-Real Betis (spanyol) 1-3 (1-1)

Groupama Aréna, 16 759 néző, v.: Roi Reinshreiber (izraeli)

gólszerzők: Uzuni (44.), illetve Fekir (17.), Wingo (76., öngól), Tello (95.)

sárga lap: Laidouni (86.), illetve Akouokou (41.), Montoya (58.), Rodri (79.)

Ferencváros:

Dibusz – Wingo, Botka (Zubkov, 82.), Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni (Loncar, 89.), Zachariassen (Nguen, 61.) – Uzuni, R. Mmaee

Real Betis:

Rui Silva – Montoya, Pezzella, Bartra, Álex Moreno – Akouokou (Rodríguez, 57.), Guardado – Rodri (Roger, 81.), Fekir, Joaquin (Tello, 57.) – Borja Iglesias (Willian José, 57.)

Forrás: MTI

Borítókép: Andrés Guardado (b), Germán Pezzella (b2), Paul Akouokou (j2), a spanyol csapat játékosai, középen Botka Endre, jobbról Eldar Civic (j) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Real Betis mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!