Rövidpályás gyorskorcsolya vk

2021.11.18. 15:54

Jászapáti Petra elődöntős női 1500 méteren

A futamok első és második helyezettjei, valamint maximum hét harmadik helyezett került a szombati elődöntőbe.

Debrecen, 2021. november 18. Jászapáti Petra a nõi 1500 méteres verseny selejtezõjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Fõnix Arénában 2021. november 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Jászapáti Petra bejutott az elődöntőbe 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén, Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca viszont nem lépett tovább a negyeddöntőből, ők a szombati rangsorolókon lesznek érdekeltek.

A futamok első és második helyezettjei, valamint maximum hét harmadik helyezett került a szombati elődöntőbe.

Sziliczei-Német kezdte a negyeddöntős sort a hazaiak közül, az erős mezőnyben egy rövid időre vezetett is, ám végül csak a negyedik lett, így nem jutott az elődöntőbe.

„Sajnos, a járvány kitörése óta nem érzem magam jó formában, és most is hiányzott az erő a továbbjutáshoz” – jegyezte meg Sziliczai-Német, aki ezen a távon a 31. helyen állt a debreceni viadal előtt.

A másik két magyar, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca egy futamba került. Eleinte a 4-5. helyen haladtak, aztán Jászapáti robbantott, volt az élen is, végül az olasz Arianna Fontana mögött a második lett. Bácskai közben fokozatosan leszakadt, és végül a hatodik helyen csúszott a célba.

„Megvolt a taktika, hogy nyolc körrel a vége előtt robbantok, és megpróbálok az első-második helyre előre jönni. A csoportból Fontana a legnagyobb név, őt figyeltem, vele akartam menni, és ez sikerült is” – mondta az MTI-nek Jászapáti, aki a 28. helyen áll a vk-sorban.

Bácskai úgy nyilatkozott, hogy amíg bírta, addig vitte a lába, de a végén hiányzott a „kraft”.

A férfi 1500 méter negyeddöntőjében, amely 13.01 órakor rajtolt, ugyancsak három magyar szerepel: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry.

Délután még az 500 méteres selejtezőkre – Jászapátival, Somogyi Barbarával, Kónya Zsófiával, illetve a Liu testvérekkel és Kruegerrel az indulók között -, valamint a 2000 méteres vegyesváltó negyeddöntőire kerül sor.

A jövő évi, pekingi ötkarikás játékokra 1500 méteren 36 férfi és női versenyző jut ki, 500-on és 1000 méteren 32-32, a váltókban pedig nyolc-nyolc. A négy vk-versenyből a három legjobb eredményt számolják. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont, majd jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat. A hajdúsági városban 39 nemzet 236 versenyzője áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!