Izgalmas hétvége

2021.12.02. 19:49

A harmadik Puskás Akadémiát fogadja a címvédő Ferencváros

A harmadik helyen álló Puskás Akadémiát látja vendégül a címvédő és listavezető Ferencváros a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 15. fordulójában, a negyedik Fehérvár pedig a második Kisvárda vendége lesz.

A felcsúti együttesnek 2014 óta még egyszer sem sikerült győznie a fővárosi zöld-fehérek vendégeként, teljesítménye pedig a mostani szezonban is hullámzó, főleg a legutóbbi fordulókat tekintve. A Puskás Akadémia az utolsó két idegenbeli meccsét elveszítette, igaz, ebből csak az egyik volt bajnoki, a Paks 4-1-re verte a felcsútiakat november 20-án. A javítás nem sikerült Hornyák Zsolt tanítványainak, akik múlt vasárnap 1-1-es döntetlent játszottak otthon a Zalaegerszeggel.

A Ferencváros ezzel szemben október 16. óta veretlen az élvonalban, az azóta lejátszott öt NB I-es mérkőzésén pedig még gólt sem kapott, miközben 12-t szerzett.

Papíron tehát a szombat délutáni meccsnek is az FTC az esélyese, amely egy sikerrel hétpontos előnyre tehet szert a vasárnap pályára lépő Kisvárdával szemben.

A hazai környezetben 5-1-1-es mérleggel rendelkező várdaiakhoz a Fehérvár látogat, melynek fontos lenne pontot, pontokat rabolnia riválisától, hogy ne távolodjon el túlságosan a dobogós helyeket elfoglaló riválisoktól. A Kisvárda eddig négyszer játszott bajnoki meccset otthon a székesfehérvári együttessel, ezek közül egyet nyert meg, s két döntetlen mellett egy vendégsiker született. A fehérváriak ugyanakkor rendkívül rosszul teljesítenek idegenben a mostani idényben: hat meccsükből kettőt elveszítettek, nyerniük pedig egyszer sem sikerült négy döntetlen mellett.

A fordulót péntek este a hatodik Paks és a hetedik Honvéd ütközete nyitja előbbi csapat otthonában, míg a sereghajtó MTK a 10. helyen álló, szintén az élvonalban maradásért küzdő Újpestet fogadja vasárnap délután.

Az M4 Sport a forduló minden mérkőzését élőben közvetíti.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

december 3., péntek:

Paksi FC-Budapest Honvéd 20.00

december 4., szombat:

Gyirmót FC Győr-Mezőkövesd Zsóry FC 13.00

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 15.30

ZTE FC-Debreceni VSC 17.30

december 5., vasárnap:

Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 13.30

MTK Budapest-Újpest FC 16.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!