Folyamatos növekedés

2022.02.22. 17:38

Díjazta a legjobbakat a Nemzeti Versenysport Szövetség

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság nemrég megválasztott elnöke bízik a két szervezet további zökkenőmentes együttműködésében.

Díjazta kedden az elmúlt esztendő legjobbjait a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ).

A keddi díjátadó gálán Fazekas Attila Erik, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkára Szabó Tünde sportért felelős államtitkár gratulációját tolmácsolta, majd elmondta: az Emmi 2021-ben 51 sportág számára biztosított 584 millió forintot, emellett 13 sportesemény megvalósulására 200 millió forintos támogatást. Jelezte, a tagszövetségek a tavalyi esztendőben sportágfejlesztésre több mint 220 millió forintos támogatást kaptak, és kiemelte, hogy a kormány az NVESZ és tagszervezetei részére évente 224 millió forint többlettámogatást biztosít a koronavírus-járvány utáni újraindításhoz 2021-re és 2022-re.

Felsorolásában megemlítette: a tagszövetségek létszáma 47-ről 60-ra nőtt öt év alatt, csaknem ezer új tagegyesülettel bővült az NVESZ, amelynek taglétszáma immár 85 ezer fő. Ezek a folyamatok meglátása szerint előre vetítik a nem olimpiai sportágak további sikeres szereplését.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság nemrég megválasztott elnöke méltatta az esztendő fantasztikus eredményeit. Egyben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság törekvéseire hivatkozva rámutatott: fontos a sportágak közötti átjárhatóság, márpedig - mint mondta - az NVESZ naprakész ezen a területen. Előre tekintve hangsúlyozta: bízik a két szervezet további zökkenőmentes együttműködésében, valamint abban, hogy sikeres lesz a magyar szereplés az alabamai Birminghamben július 7. és 17. között sorra kerülő Világjátékokon. 

 

Mészáros János, az NVESZ elnöke a Magyar Parasport Napján rendezett ünnepségen úgy fogalmazott: nagyon együtt kell dolgozni a magyar sportegyesületeknek, mivel "összetámasztott vállal" tudnak sikereket elérni.

"Nincs kétféle sport, valamennyi sportágnak van például versenysportja" - mutatott rá, hozzáfűzve: erős és jelentős szervezetté nőtte ki magát az NVESZ. Wroclawban 14 érmet - 6 arany, 4 ezüst és 4 bronz - gyűjtöttek a magyar sportolók. Az idei Világjátékokra már 45 magyar sportoló kvalifikált, és ez még nem zárult le. Mészáros János kiemelte: bízik abban, hogy a wroclawi éremszámot ezúttal is sikerül elérni, és talán túl is szárnyalja majd a küldöttség.

Díjat vett át többek között Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes karatés, az októberi maratoni kajak-kenu világbajnokságon kenu egyesben aranyérmes Adolf Balázs és a kajak egyesben diadalmaskodó Kiszli Vanda, Kiss Norbert háromszoros Európa-bajnok kamionversenyző, a négy számban világcsúcstartó Senánszky Petra uszonyosúszó és Tóth Ferenc hétszeres világbajnok vitorlázó műrepülő.

A sportvezetők munkáját elismerő Leyrer Richárd-díjat idén Huber István, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnöke vette át.

Forrás: MTI

Borítókép: Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke 2016. december 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!