Davis Kupa

2022.03.05. 13:13

Kikaptak a magyarok Sydneyben

Piros Zsombor 6:4, 6:4-re kikapott Thanasi Kokkinakistól, így a magyarok 3-2-es vereséget szenvedtek a hazaiaktól a Sydneyben rendezett Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

Az 1-1-gyel zárult pénteki nyitónap után Marozsán Fábián és Valkusz Máté meglepetésre megnyerte a párost a rutinosabb hazai duó ellen, így a hátralévő két egyes meccsből elég volt egyet hozni a továbbjutáshoz. Fucsovics Márton azonban nem bírt Alex de Minaurral, a világranglistán 240. Piros és a 99. Kokkinakis csatájára maradt a döntés.

   

A párharc utolsó meccsén a görög származású ellenfél kezdettől fogva diktálta a tempót bombaerős adogatásaival és tenyereseivel, és mindkét szettben egyszer elvette a 22 éves magyar szerváját. Piros viszont bréklabdáig sem jutott el, így 1 óra 25 perc elteltével Kokkinakis és a házigazda válogatott ünnepelhetett.

   

A kapitány folytatná a munkát

Nagy Zoltán megbízott kapitány elismerően beszélt csapata teljesítményéről, miután a válogatott 3-2-es vereséget szenvedett a Sydneyben rendezett Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn; azt is elmondta, ha rajta múlik, folytatja a munkát.

Már a legelején tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsek várnak ránk. Az első nap után reális volt az 1-1-es állás, és szerintem jó döntésnek bizonyult, hogy a párosra Marozsán Fábián és Valkusz Máté állt ki. Nagyot játszottak a fiúk, le a kalappal előttük

- kezdte visszatekintését a szakvezető, akinek a megbízatása egyelőre csak erre a párharcra szólt. 

"Marcinak pokolian kemény mérkőzése volt, sok energiát emésztettek fel a körülmények, köztük a labda lelassulása is. Ha pár labdamenet méshogy alakul az első szettben, akkor más lehetett volna a meccs kimenetele. De Minaur nagyon stabil ellenfél, nehéz rajta fogást találni, ráadásul a közönség támogatását is élvezte, talán bizonyos helyzetekben többet kellett volna kockáztatni."

   

Piros Zsombor mindent eldöntő mérkőzéséről Nagy Zoltán úgy vélekedett, hogy a 22 éves játékoson végig nagy nyomás volt.

   

"Az utolsó találkozón Kokkinakis nagyon jól szervált, és Zsombi nem tudta semlegesíteni az ausztrál nagy adogatásait" - fejtette ki, majd rátért arra, hogy a döntéshozók remélhetőleg úgy gondolják, hogy tisztességesen végezte a munkáját. "Ha rajtam múlik, folytatom" - tette hozzá.

   

Fucsovics Márton csalódottan értékelte a szombati egyes meccsét.

   

"Ez egy ilyen nap volt. Megtettem mindent, tiszta lelkiismerettel jöttem le a pályáról, de a másik oldalon egy top 30-as teniszező állt, és ilyen ellenfeleket még akkor is nehéz megverni, amikor mindent otthagyok a pályán. Összességében mi voltunk az esélytelenebbek, de szépen helytálltunk, és köszönöm, hogy ilyen sok magyar kilátogatott a meccsekre. Remélem, hogy szeptemberben könnyebb ellenfelet kapunk" - jelentette ki a válogatott vezére, aki vasárnap már repül tovább az Egyesült Államokba, és a jövő héten a kaliforniai Indian Wellsben szerepel.

   

Piros Zsombor arról beszélt, hogy többet várt magától Sydneyben.

   

"Szomorú vagyok, mert ha a maiban nem is, de a tegnapi mérkőzésemben picit több volt. Passzívan játszottam, nem bíztam annyira az ütéseimben, a tavalyi torinói DK-győzelmeim után többet vártam magamtól. Ötödik mérkőzést játszottam már, de annak nem volt tétje, most viszont nem bírtam el ekkora nyomást" - összegzett a válogatott második számú játékosa.

   

A magyarok legközelebb szeptemberben lépnek pályára a Davis Kupában, az osztályozó tétje a világcsoportban maradás lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!