Billie Jean King Kupa

2022.04.13. 11:36

Jani Réka sima győzelmével indult a dánok elleni csata

Jani Réka sima győzelmével kezdődött a magyarok dánok elleni párharca szerdán a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

A magyar válogatott kedden 2-1-re legyőzte a házigazda törököket, míg a dánok – akiknek legjobbja, Clara Tauson nincs ott Antalyában – a törököktől és a szerbektől is kikaptak.

A szerdai párharcot Babos Csaba együttesében Jani Réka (140. a világranglistán) kezdte, akinek az a Rebecca Munk Mortensen volt az ellenfele, akit nem jegyeznek a WTA-rangsorban. Ennek megfelelően a jóval esélyesebb magyar játékos – aki előző nap csak párosban szerepelt – mindössze egy játékot veszítve, 46 perc alatt diadalmaskodott.

A folytatásban Udvardy Panna (82.) száll szembe Sofia Nami Samavatival (484.).

A kupában a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az összeállításokat mindig aznap kell megadni, de a páros meccs előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében.

Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:
 

Magyarország-Dánia 1-0 – állás az első egyes után

Jani Réka-Rebecca Munk Mortensen 6:0, 6:1

 

később:
Udvardy Panna-Sofia Nami Samavati
Bondár Anna, Tóth Amarissa Kiara-Samavati, Johanne Christine Svendsen

 

Borítóképünkön Jani Réka. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!