Cselgáncs

2022.04.25. 11:00

Tóth László az Eb-n és az olimpián is érmeket vár

A hétvégi Európa-bajnokságon és a párizsi olimpián is érmeket vár Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) vezetője, aki nemrég egyedüli jelölt lett az európai szervezet (EJU) elnöki posztjára.

Az MJSZ első embere hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, az ukrajnai háború miatt lemondott orosz EJU-elnök, Szergej Szolovejcsik helyére az igazgatótanács ideiglenesen a német Otto Kneitingert választotta meg, aki 2024-ig betölthette volna a posztot.

Különböző mérlegelések után végül arra jutottunk, hogy megpróbálunk 2024-ig egy másfajta vezetést felállítani. Itt nemcsak az én egyéni elnökjelölésemről van szó, hanem az igazgatótanács is teljesen kicserélődik, az új 13 fős testületben ott lesznek a legkiválóbb szakemberek és olimpiai bajnokok is

– jelentette ki Tóth László, aki kitért arra, hogy ideiglenes kinevezése után Otto Kneitinger maga hívta fel őt telefonon azzal, hogy magánál alkalmasabbnak találja az MJSZ-elnököt az EJU vezetésére. Az elnökválasztásra június 17-én, Bécsben kerül majd sor.

A hétvégi Európa-bajnokság kapcsán Tóth László közölte, érmeket vár a 11 fős küldöttségtől Szófiában.

Három-négy érem is benne van a csapatban, akár aranyak is. Ebből a szűkebb keretből mindenki esélyes éremre vagy pontszerzésre. Bízom benne, hogy Karakas Hedvig az Eb után is folytatja pályafutását, az új szakmai igazgatónk, Murakami Kijosi az egyik legnagyobb esélyesnek tartja őt a párizsi olimpián

– fejtette ki Tóth László, további lehetséges olimpiai bajnokként megemlítve Özbas Szofit, Pupp Rékát és Tóth Krisztiánt is.

A 62 esztendős Tóth László 24 éve vezeti a magyar szövetséget, az EJU-nál tagja a végrehajtó bizottságnak és jelenleg ő a kincstárnok.

Borítókép: Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke beszédet mond a cselgáncs-világbajnokság megnyitóján a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 28-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!