Giro d'Italia

2022.05.04. 13:40

Bodrogi László: figyelni fognak Valter Attilára

Bodrogi László szerint eredményei miatt a korábbiaknál nagyobb figyelmet kaphat a mezőnyön belül Valter Attila a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

"Több mint tíz éve kikerültem a sportvilágból. Minden nap járok dolgozni, amikor este hazaérek, akkor a családdal foglalkozom és pihenek, így nincs időm arra, hogy kövessem a magyar kerékpársportot" - árulta el az időfutamban világbajnoki ezüst- és bronzérmes Bodrogi, aki az olasz körverseny három magyarországi szakaszán a Groupama-FDJ mellett dolgozik. Mint mondta, a nagyobb viadalokba azért néha belenéz, és az újságokban követi például a háromhetes körversenyek eredményeit. A kerékpározástól viszont nem szakadt el, a gyermekei versenyeznek, és amikor ideje engedi, amatőr szinten ő maga is indul.
   

"A kerékpár még mindig benne van az életemben, csak a profi világból kerültem ki, de néha alkalmilag sikerül egy hétre vagy kicsit többre is munkát vállalni benne" - tette hozzá.
   

Mostani szerepvállalásával kapcsolatban kifejtette, hogy a Valter Attilát is foglalkoztató francia csapat vendégeivel osztja meg helyismeretét és szakmai tapasztalatait.
   

"Tavaly a legtöbb versenyző és csapatmenedzser nem nagyon ismerte Attilát, jó helyen volt jó pillanatban" - idézte fel a tavalyi olasz körverseny negyedik szakaszát, amikor Valter szökésből hatodik lett, összetettben előrelépett az ötödik pozícióba, majd két nappal később át is vette a vezetést, így három napig viselhette az éllovast illető rózsaszín trikót, a Maglia Rosát.
   

"Ettől a pillanattól fogva minden csapatvezető felfigyelt rá, biztosan utánanéztek az eredményeinek, és látták például, hogy 2019-ben hegyi szakaszt nyert a Tour de l'Aveniren. A tavalyi eredményével kilépett az ismeretlenségből, tudják, hogy mire képes, ezért nagyobb figyelemre számíthat. Így talán nehezebb lesz neki, jobban fókuszálnak rá, ha valami akcióval próbálkozik, hiszen veszélyes lehet" - fogalmazott Bodrogi, aki 2002-ben az egyik időfutamon harmadik volt a Tour de France-on. Hozzátette: Olaszországban a hegyi szakaszokon oda kell majd figyelni Valter Attilára.
   

A saját aktív éveihez képest szerinte abban változott a legnagyobbat a profi kerékpársport, hogy most minden csapatnál ott vannak a buszok, a kamionok és a megfelelő kiszolgáló személyzet, míg ez az ő idejében csak a legtehetősebb istállókra volt jellemző.

Forrás: MTI

Borítókép: Bodrogi László 2007-ben, Stuttgartban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!