Súlyemelő Eb

2022.05.27. 09:47

Öt magyar indul Tiranában

Öt magyar súlyemelő indul az idei, sorszáma szerint kereken 100. Európa-bajnokságon, amely szombaton kezdődik és a következő hét vasárnapjáig tart az albán fővárosban.

A férfiaknál a piros-fehér-zöld színek képviseletében egyedül az ólomsúlyú Nagy Péter, a tavaly nyári tokiói olimpia hetedik helyezettje áll rajthoz, míg a nőknél Jung Beáta, Mitykó Veronika, Boros Viktória és Gyürüs Barbara próbál szerencsét.   

Valamennyien súlycsoportjuk A kategóriájában, vagyis a legjobbak között lépnek fel, de nem lesz könnyű dolguk, mivel sűrű a mezőny, a kontinensviadal honlapja szerint 39 országból 289-en neveztek a tíz női és tíz férfi kategóriában.   

Tirana beugróként vált színhelyévé a jubileumi Eb-nek, miután az eredeti házigazdától, Szófiától az európai szövetség (EWF) elvette a rendezés jogát, a bolgár szövetségen belüli elhúzódó vezetői válság, a korábbi és a jelenlegi elnök közötti konfliktus kiéleződése miatt.   

Viszonylag rövid időn belül másodszor történt ilyen csere: a 2018-as súlyemelő Eb esetében éppen Albánia lett volna a vendéglátó, ám doppingbotrány miatt az albán szövetség visszalépni kényszerült, így az akkori kontinensviadalt végül a román fővárosban bonyolították le.   

A magyar indulók és menetrendjük:
64 kg: Jung Beáta - kedd, 17 ó  
76 kg: Mitykó Veronika - csütörtök, 20 ó
87 kg: Boros Viktória - szombat, 20 ó  
plusz 87 kg: Gyürüs Barbara -  vasárnap, 13 ó    
plusz 109  kg: Nagy Péter - vasárnap, 16 ó

Forrás: MTI

Borítókép: Nagy Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!