Vizes vb 2022

2022.06.23. 18:42

Milák a legjobb idővel döntős 100 méter pillangón

Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a 100 méter pillangó döntőjébe a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A 22 éves, olimpiai bajnok Milák kedden világcsúccsal védte meg címét 200 méter pillangón, és a rövidebb a távon is ott van a favoritok között. A magyar versenyző éremesélyeit tovább javította, hogy a szám ötkarikás aranyérmese és címvédője, az amerikai Caeleb Dressel szerdán egészségi okokra hivatkozva visszalépett a további küzdelmektől.
Milák már az előfutamok során jelezte a többi trónkövetelőnek, hogy jó formában van, ugyanis olyan idővel (50.68) zárt az összesítés élén, aminél idén csak Dressel úszott jobbat (50.01) és amivel a 2019-es kvangdzsui vb-n ezüstérmes, az olimpián harmadik lett volna.
Virth Balázs tanítványa az esti programban is megörvendeztette a közönséget: 50 méternél még csak harmadikként fordult, azonban a fordulás után már elsőnek bukkant fel a vízből és végül 50.14 másodperces idővel csapott célba. Ez karrierje második legjobb úszása ezen a távon, csak tavaly, a tokiói olimpia döntőjében úszott gyorsabban, ott 49.68-as Európa-csúccsal lett második a világcsúccsal (49.45) benyúló Dressel mögött.
Milák magabiztosan várhatja a pénteken 18.44 órakor kezdődő finálét, mivel elődöntős ideje 67 századdal jobb, mint a második japán Mizunoma Naokié.

Borítókép: Milák Kristóf (b) és a japán Mizunuma Naoki a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!