Konferencia-liga selejtező

2022.08.12. 15:20

Hangya Szilveszter: megérdemelten jutottunk tovább

Hangya Szilveszter, a MOL Fehérvár válogatott labdarúgója szerint együttese megérdemelten jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének a harmadik fordulójából, amelyben kettős győzelemmel búcsúztatta a moldovai Petrocub Hincestit.

Hangya Szilveszter (j), a Fehérvár és Ioan-Calin Revenco (b), a Petrocub játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-Petrocub Hincesti mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 4-én.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A fehérváriak a párharc első felvonásán 5-0-ra győztek otthon, majd a csütörtöki visszavágón 2-1-re bizonyultak jobbnak. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető Hangya – aki mindkét találkozót végigjátszotta – a Kossuth Rádiónak kiemelte: szerinte minden nemzetközi kupamérkőzés komoly mérce és erőpróba, függetlenül attól, hogy éppen milyen nemzetiségű ellenféllel mérkőznek meg. Hozzátette: az otthon szerzett nagy előny azért némi nyugalmat adott számukra az idegenbeli folytatásra.

Jól játszottunk a visszavágón, és az első felvonáshoz hasonlóan kézben tartottuk a második találkozót is. Megérdemelten jutottunk a playoffba

– mondta.

A Fehérvár a selejtező negyedik, utolsó fordulójában az 1. FC Kölnnel találkozik, a párharc első felvonását jövő csütörtökön Németországban, a visszavágót pedig egy héttel később Székesfehérváron rendezik. A győztes a csoportkörben játszhat majd ősszel.

A fehérvári alakulatra azonban vasárnap még rangadó vár az OTP Bank Ligában, ahol a címvédő Ferencváros vendége lesz.

Szeretnénk jó eredményt elérni, hiszen a bajnokságban minél előrébb akarunk végezni

– mondta Hangya.

Ehhez pedig az olyan nagy csapatokkal szemben is pontokat kell gyűjtenünk, mint a Ferencváros. Emellett pedig pozitív érzésekkel akarunk hangolódni a Köln elleni, csütörtöki mérkőzésre.

A szélső hangsúlyozta, hogy egyelőre az FTC-vel foglalkoznak, arra a mérkőzésre készülnek, mert az legalább annyira fontos számukra, mint a Köln elleni összecsapás.

Borítókép: Hangya Szilveszter (j), a Fehérvár és Ioan-Calin Revenco (b), a Petrocub játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-Petrocub Hincesti mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!