Vízilabda Eb

2022.08.25. 16:30

Pohl sérülése miatt Vadovics a keretben

Nem jött rendbe Pohl Zoltán sérülése, ezért nem utazhat Splitbe a vízilabda Európa-bajnokságra. Helyére Varga Zsolt szövetségi kapitány a balkezes Vadovics Viktort hívta be.

Pohl Zoltán a sérülése miatt nem utazhat az Európa-bajnokságra

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csapat pénteken Zágrábba utazik, és szombaton onnan folytatja útját a kontinensviadal helyszínére. Az Európa-bajnokságon hétfőn Szlovénia, szerdán Szerbia, pénteken pedig Izrael ellen vív csoportmeccset.

A válogatott szerda késő este érkezett haza spanyolországi túrájáról. Varga Zsolt kifejezetten örült, hogy néhány napig együtt készülhetett alakuló csapata a világbajnok spanyolokkal.
 

Ahogy ilyenkor lenni szokott, voltak kifejezetten jó, illetve kevésbé jó pillanatok a kétkapus edzéseken, a fór-hátrány gyakorlása közben. Összességében rendkívül hasznos volt még ilyen rövid időintervallum alatt is ez az edzőtábor. Nem titok, az edzőmeccseken két-három góllal a spanyolok voltak a jobbak, de ez egyáltalán nem foglalkoztatott, nem az eredmény volt számunkra a lényeg, sokkal inkább a gyakorlás. Merthogy olyan elemeket igyekeztem kipróbálni a játékosokkal, amelyeket a jövőben látni szeretnék a csapattól, kíváncsi voltam arra, ezen a szinten hol tartunk, mire számíthatok a legjobbak ellen egy-egy ilyen szituációban. Tekintettel arra, hogy a világbajnok ellen tesztelhettünk, rendkívül hasznos információkat gyűjthettem elsősorban a saját csapatunkkal kapcsolatban

 – mondta Varga Zsolt. 

A válogatott kerete:
kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!