Motorsport Games

2022.09.21. 17:12

Kilencfős magyar válogatott indul az októberi „autósport olimpián”

A versenyt két év kényszerszünet után rendezik meg október végén a franciaországi Paul Ricard versenypályán és környékén.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hét kategóriában kilenc magyar versenyző vesz részt a második alkalommal sorra kerülő Motorsport Games-en, azaz az „autósport olimpián”, melyet két év kényszerszünet után rendeznek meg október végén a franciaországi Paul Ricard versenypályán és környékén.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) szerdai közleménye szerint a Forma-4-esek között Kovács Zénó, autókrossz juniorban Csuti Kristóf, gokart szlalomban Szabó Ádám és Horn Lilla, gokart sprintben Juráncsik Balázs, szlalomban Bognár Martin és Deák Tünde, driftben Utasi Péter, e-sportban, azaz a szimulátorosok között pedig Artzt Kristóf indul magyar színekben a viadalon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2019-ben hívta életre a Motorsport Games-t, melyen a versenyzők a nyári és a téli olimpia mintájára saját nemzetük színeiben küzdenek meg egymással a különböző kategóriákban az érmekért. Az első, Rómában és a közeli Vallelunga versenypályán megtartott eseményen hatfős magyar válogatott vett részt, a legjobb eredményt pedig Tóth László érte el Forma-4-ben egy negyedik és egy hetedik helyezéssel.

Az első motorsportjátékokon 51 ország képviselői mérték össze tudásukat, a mostani viadalra az FIA 80 ország nagyjából ezer versenyzőjét várja.

Öröm, hogy az első Motorsport Games után a másodikon is részt tudunk venni, és a mi csapatunk létszáma is bővült, több versenyzővel leszünk érdekeltek, mint voltunk Rómában. Az utánpótlás fejlesztésén mindig lehet és kell is dolgozni, de ez a fiatal és lelkes magyar válogatott a bizonyíték arra, hogy a hazai autósportban igenis vannak tehetségek, feltörekvő versenyzők, akik egy ilyen eseményen is büszkén képviselhetik a magyar színeket

– idézte a közlemény Oláh Gyárfást, az MNASZ elnökét.

A Motorsport Games-t 2020-ban és 2021-ben a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni, de azt már akkor is tudni lehetett, hogy a következő helyszín a Paul Ricard versenypálya és környéke lesz.

Az idei „autósport olimpián” 17 kategóriában versenyeznek a résztvevők, a magyar indulók nélküli szakágak között szerepel a felnőttek autókrossz viadala, a GT3-as és LMP3-as versenyautókat felvonultató hosszú távú verseny, GT és GT sprint, illetve hosszú távú gokartverseny és túraautó is. Raliban a Rally2-es és a Rally4-es géposztály, valamint a klasszikus versenyautókat felvonultató Historic kategória indulói is összecsapnak a franciaországi eseményen.

A Motorsport Games-t október 26. és 30. között bonyolítják le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában