Labdarúgó NB I

2022.11.05. 21:48

Dragóner irányításával legyőzte az Újpestet a ZTE

A Zalaegerszeg egygólos győzelmet aratott az Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az egy hónapra eltiltott Ricardo Moniz vezetőedző helyett Dragóner Attila sportigazgató irányította a kék-fehéreket.

A fővárosiak négy kör óta nyeretlenek az élvonalban.

OTP Bank Liga, 14. forduló: ZTE FC–Újpest FC 1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 2412 néző, v.: Erdős
gólszerző: Szalay (23.)
piros lap: Csóka (55.)
sárga lap: Gergényi (11.), Huszti (82.), Ikoba (94.), illetve Csongvai (52.), Tallo (76.), Antonov (95.)

ZTE FC:
Demjén - Kálnoki Kis, Csóka, Mocsi - Huszti, Szendrei (Kovács B., 96.), Tajti, Szalay (Szafronov, 59.), Gergényi - Ubochioma (Májer, 77.), Ikoba

Újpest FC:
Nikolic - Pauljevic, Diaby, Szabó B. (Borello, 71.), Antonov - Mack, Onovo (Jakobi, 71.), Csongvai - Simon K. (Ambrose, 80.), Gouré (Tallo, a szünetben), Katona

A mérkőzés elején nem alakult ki folyamatos játék a sok apró szabálytalanság miatt. Az iramra viszont nem lehetett panasz, így amint tisztábban futballoztak a csapatok, rögtön voltak ígéretes akciók, melyek után elsősorban az újpesti hálóőrnek akadt dolga, hogy megőrizze kapuját a góltól, de a játékrész derekán Szalay közeli lövésével szemben már Nikolic is tehetetlen volt. Ubochioma a jobb oldalon ugyan rendre megbontotta az Újpest védelmét, de lövései sorozatosan pontatlanok voltak, így a hazaiak nem tudták növelni az előnyüket a szünetig.

A két 16-os közötti mezőnyjátékkal kezdődött a második félidő, de ez azonnal megváltozott, miután emberelőnybe került az Újpest, mivel az utolsó emberként szabálytalankodó Csókát - a videobíró segítségével - kiállította a játékvezető. Ezt követően a lila-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Bár az Újpest jószerivel egykapuzott, mégsem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, így végül pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!