Labdarúgó NBI

2022.11.12. 17:11

Két fejesgóllal verte a Puskás Akadémia a Debrecent (videó)

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati eredményei.

Illusztráció/A felcsúti Csirmaz István és a debreceni Ferenczi János a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. október 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A legutóbb bronzérmes Puskás Akadémia FC Batik Bence két fejesgóljával 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. 

Első félidő

A hazaiak kezdtek jobban, egy kapufára fejelt sarokrúgás után a következőt már a kapuba bólintotta Batik Bence. Támadásban maradt a Puskás Akadémia, sorra jöttek az újabb veszélyes szögletek, de ezeket megúszta a góltól láthatóan megzavarodott Debrecen. A 30. perctől mutatott először életjeleket a vendégcsapat, amely több alkalommal eljutott a felcsúti tizenhatosig és Dzsudzsák Balázs távoli átlövésével egyenlített.

Második félidő

Szünet után alábbhagyott a csapatok lendülete, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, amelybe sok hiba csúszott. Mindkét edző cserékkel próbálta újra felpörgetni a tempót, ami nem igazán sikerült. A meccs az utolsó előtti percben dőlt el: sarokrúgás után nagyszerű mozdulattal csúsztatott a kapuba Batik, ezzel három ponthoz juttatta a Puskás Akadémiát, amely így átmenetileg pontszámban beérte a dobogós Kisvárda-Kecskemét párost.

OTP Bank Liga, 16. forduló: Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 2-1 (1-1)

Csonkagólszerzők: Batik (18., 89.), illetve Dzsudzsák (41.)
sárga lap: Bévárdi (26.)

Puskás Akadémia FC:
Tóth B. - Favorov, Stronati, Spandler (van Nieff, 33.), Nagy Zs. - Kiss T. (Gruber, 74.), Batik, Baluta (Colley, 89.), Corbu - Zahedi (Komáromi, 74.), Puljic (Brandon, 89.)

Debreceni VSC:
Megyeri - Bévárdi (Neofitidisz, 85.), Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi - Manrique, Baráth P. (Varga J., 63.) - Sós B. (Kiziridisz, 79.), Dzsudzsák (Lagator, 85.), Bódi (Szécsi M., 63.) - Do. Babunszki

Legyőzte az Újpestet a Paks

A házigazda Paks 3-1-re nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A fővárosi csapat idegenben a negyedik vereségét szenvedte el sorozatban.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát az Újpest, amely jóval aktívabb volt támadásban ellenfelénél. Helyzetei is akadtak, de egyszer a kapus, Nagy Gergely védett, egyszer pedig Szélpál mentett látványos, akrobatikus mozdulattal. A Paks vezető gólja némileg váratlanul, de egy mintaszerűen felépített támadás végén született: Bőle jobbról beadott labdáját Papp fejelte közelről a kapuba.

Miután közvetlenül a szünet előtt meghibásodott az egyik reflektor a stadionban, félhomályban folytatták a csapatok, de a Paksot ez cseppet sem zavarta, gyorsan megduplázta előnyét - Papp adta a gólpasszt Hahnnak - és a folytatásban is lendületben maradt. Egy idő után aztán ismét átvették az irányítást a vendégek, s egy szögletből született találattal szorossá tették az állást. A hajrá változatos játékot hozott, a hazai gárda az elalvó újesti védelem mellett újra kétgólossá tette előnyét, amely kitartott a lefújásig.

OTP Bank Liga, 16. forduló: Paksi FC-Újpest FC 3-1 (1-0)

gólszerzők: Papp (44.), Hahn (49.), Varga B. (78.), illetve Ambrose (69.)
sárga lap: Bőle (6.), Szabó I. B. (74.), illetve Kastrati (27.), Mack (45.), Katona (81.)

Paksi FC:
Nagy G. (Simon B., 92.) - Kinyik, Szélpál (Hahn, 31.), Kádár, Szabó J. - Papp, Balogh - Sajbán, Bőle (Pesti, 92.), Szabó I. B. (Tamás O., 77.) - Varga B.

Újpest FC:
Nikolic - Szabó II. B., Csongvai, Kastrati, Pauljevic (Ambrose, 59.) - Mack, Katona, Jakobi - Borello (Simon K., 53.), Gouré, Csoboth (Ljujic, 84.)

Nem bírt egymással a ZTE és a KTE

A Zalaegerszeg hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. 

A vendégek ezzel a második helyre léptek előre, míg a házigazdák maradtak az ötödik helyen.  

 A hazaiak kezdtek bátrabban és az első félidőben végig mezőnyfölényben játszottak, kapuba viszont csak egyszer találtak. A gólt pedig egy korábbi, a kecskeméti kaputól 16 és fél méterre történt szabálytalanság miatt nem adta meg Bognár játékvezető.

A fordulás után sem változott sokat a meccs képe, a ZTE kezdeményezett, támadásaiba azonban kevés elképzelés volt, így kapura nem volt veszélyes. A Kecskemét elsősorban a stabil védekezésre koncentrált, játékosai - ha kellett - kemény szabálytalanságokkal törték meg a zalaiak lendületét. Végül mindkét gárdának meg kellett elégednie az egy ponttal.

OTP Bank Liga, 16. forduló: ZTE FC-Kecskeméti TE 0-0
sárga lap: Tajti (17.), Szendrei (39.), Huszti (91.), illetve Zeke (13.), Banó-Szabó (17.), Grünwald (55.), Katona (61.), Szalai (69.), Vágó (74.)

ZTE FC:
Demjén - Huszti, Mocsi, Kálnoki-Kis (Safronov a szünetben; Csóka 52.), Bedi - Tajti, Sankovic - Szendrei, Szalay (Manzinga a szünetben), Gergényi (Ubochioma 20.) - Ikoba

Kecskeméti TE:
Varga Á. - Szalai, Belényesi, Szabó A. - Nagy K., Banó-Szabó (Pejovic 92.), Vágó, Szuhodovszki, Zeke (Grünwald a szünetben) - Tóth B. (Szabó L. 68.), Rjasko

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!