Megtörtént

2023.01.29. 18:20

Közös megegyezéssel szerződést bontott az FC Basel és Szalai Ádám

Szalai Ádám hosszas bizonytalanságot követően elhagyja az FC Basel labdarúgócsapatát.

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó válogatott korábbi csapatkapitánya (j) a budapesti Kincsem Parkban megrendezett hagyományos óévbúcsúztató Ügetőszilveszteren 2022. december 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A svájci klub vasárnap a honlapján közölte, hogy azonnali hatállyal, közös megegyezéssel felbontják a 35 éves magyar támadó szerződését, és a jövőben "külön utakon járnak". Emlékeztettek: Szalai tavaly februárban a Mainztól érkezett az együtteshez, amelyben 24 meccsen hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott. 

A szakítás előzménye, hogy október közepén a klubnál megtiltották Szalai Ádámnak, hogy részt vegyen a svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes gárda edzésein, aztán viszont a bázeli polgári bíróság november közepén úgy döntött, hogy a támadó a továbbiakban is edzhet a csapattal. 

A válogatottól visszavonult futballista most felbontott svájci szerződése a nyáron járt volna le a Baselnél, amely februárban a Konferencia-ligában a Trabzonsporral találkozik a 16 közé kerülésért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!