Változások

2023.06.07. 13:19

A világ egyik legjobbjával erősít a Ferencváros vízilabdacsapata (videó)

A klub szerdai szezonzáró sajtótájékoztatóján számolt be a férfi és a női csapatot érintő változásokról.

MW

Az FTC-ben folytatja a kétszeres olimpiai bajnok és BL-győztes Dusan Mandics

Forrás: FTC Vízilabda Facebook-oldal

A kétszeres olimpiai bajnok szerb Dusan Mandic személyében a világ egyik legjobb vízilabdázójával erősítette meg keretét a magyar bajnok és kupagyőztes FTC-Telekom Waterpolo.

A klub szerdai szezonzáró sajtótájékoztatóján számolt be a férfi és a női csapatot érintő változásokról: előbbi keretéből távozott Nemanja Ubovic, Vadovics Viktor, valamint Varga Bence, a világ- és Európa-bajnok balkezes Mandic mellett pedig érkezett a olasz vb-győztes Edoardo Di Somma, és két fiatal magyar tehetség, az egyik legígéretesebb hazai balkezesnek tartott Nagy Ákos - aki tavaly U18-as világbajnok volt -, valamint a korábban az FTC-ben nevelkedett, a legutóbbi két szezonban a BVSC-t erősítő Szabó Bence.

A 28 esztendős Mandic a szerb Novi Beogradtól érkezett, azonban hónapok óta nem ugrott vízbe, ugyanis Zivko Gocic vezetőedző kitette őt a keretből.

Életem legszebb periódusa lehetett volna a belgrádi, ehelyett viszont az egyik legnehezebb lett, a Ferencváros pedig elsőként vette fel velem a kapcsolatot, és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen fantasztikus klubban folytathatom

 - nyilatkozta Mandic, akit számos elismerése mellett 2021-ben a világ legjobbjának is megválasztottak. Vele kapcsolatban Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, "kifogták az aranyhalat".

A férficsapatot immáron hivatalosan is Nyéki Balázs irányítja, aki a tíz év után távozó, immár kizárólag szövetségi kapitányként dolgozó Varga Zsoltot váltja.

Nyéki Balázs elmondta, elődjéhez hasonló sikereket szeretne elérni: 

Szeretném megköszönni Varga Zsoltnak, hogy felkarolt és mellette tanulhattam, valamint a Ferencváros vezetőségének, hogy megkaptam a lehetőséget a bizonyításra vezetőedzőként

 - nyilatkozta a tréner, akinek Korényi Balázs lesz a segítője.

Az új szakvezető Di Sommával kapcsolatban elmondta, amikor még Olaszországban játszott, látta az akkor 13 esztendős pólóst, akiről "eldöntötte", hogy ha egyszer vezetőedző lesz, akkor leigazolja. A Bresciától érkező 27 éves klasszis a mostani Bajnokok Ligája-idényben bekerült az álomcsapatba.

A nemrég befejeződött szezonban bajnoki bronzérmes, Eurokupa-ezüstérmes és kupagyőztes női csapatból a visszavonuló Simon-Illés Anna mellett távozott Gresó Luca, Petik Panna, valamint két légiós, Estelle Millott és Belén Vosserberg. Egy év légióskodás után visszatért az együtteshez Vályi Vanda, a magyar válogatott olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes erőssége, aki az elmúlt idényben az olasz Padovában játszott. Érkezett a klubhoz Kiss Alexandra, aki a bajnoki elődöntőben - már az átigazolása ismeretében is - éppen a Ferencváros ellen védett fantasztikusan, és vezette végül aranyéremre az Egert. Ugyancsak csatlakozik az együtteshez a 19 esztendős Bonca Vivien.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető elnöke a jövőbeni célokról elmondta, a férfi csapatnak mindkét hazai sorozatban meg kell védenie címét, míg a Gerendás György által dirigált női együttesnek legalább döntőbe kell kerülnie. Hozzátette, a nemzetközi célokról nem könnyű beszélni, ugyanis az nagyban függ a válogatottak sikerességétől, hiszen minél később szerzi meg a párizsi kvótát a nemzeti csapat, annál bonyolultabbá válik a klubszezon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!