Öttusa Eb

2024.07.08. 22:30

Remek eredményt értek el a magyarok a budapesti öttusa Eb hétfői napján

Bronzérmet nyert a Guzi Blanka, Eszes Noémi páros a női váltók hétfői versenyében, a budapesti öttusa Európa-bajnokságon, míg a Bereczki Richárd, Koleszár Mihály páros a férfi váltók között második lett - adta hírül az MTI.

MW

Az ezüstérmes Koleszár Mihály (k) és Bereczki Richárd (j) a célban a férfi váltók kombinált számában az öttusa Európa-bajnokságon a Puskás Aréna Szoborparkjában 2024. július 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A magyar hölgyek vívásban egyformán szerepeltek, 10-10 győzelmet arattak és 11-11 vereséget szenvedtek, a 20/22-es eredménnyel ötödikek voltak az első szám után. A medencében a 2x100 métert 2:04.89 perc alatt teljesítették, ez ugyancsak az ötödik legjobb eredmény volt. A lovaspályán egy hibával és hat másodperces időtúllépéssel ment végig a magyar duó, majd a bónuszvívásban nem szerzett pontot.

A kombinált szám előtt a negyedik helyen állt a hazai kettős, az akkor harmadik németektől 33 másodperces lemaradással.

Siker a budapesti Európa-bajnokságon

Zárásként a váltótagoknak egyenként 3x600 métert kellett futniuk két-két lövészettel megszakítva. Ebben Eszes közelebb zárkózott a 39 másodperccel hamarabb indult olaszokhoz, a párizsi olimpiára készülő Guzi pedig simán előzött.

Az arany a briteké, míg az ezüst a németeké lett a versenyen.

A nyitó napon a női után, illetve részben azzal párhuzamosan került sor a férfi váltóra, melyben hat kettős versenyzett.

A magyar duó 1:50.94 perccel a harmadik idővel teljesítette a 2x100 métert, ezzel úszásban harmadik lett.

Ezt követően vívásban 24 győzelemmel és 16 vereséggel az olaszokkal holtversenyben a legjobb volt, így egy helyet előrelépett.

A lovaspályán három akadályveréssel és minimális időtúllépéssel 22 pontot otthagytak a pályán a magyarok, majd a bónuszvívásban nem javítottak a helyzetükön. 

A kombinált számnak - melyben mindegyik váltótagnak 3x600 métert kellett futnia két lövészettel megszakítva -, harmadikként vágtak neki az olaszok és az ukránok mögött, végül utóbbiakat megelőzték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában