Makacs köhögés

2018.09.23. 11:45

Babos Tímea feladta a mérkőzését

A magyar teniszklasszis az első fordulóban búcsúzott egyesben a kínai Vuhanban zajló 2,7 millió dollár (753 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

Timea Babos of Hungary in action during the first round of the 2018 US Open Grand Slam tennis tournament, at Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadow, New York, USA, August 28th 2018, Photo Rob Prange / SpainDPPI / DPPI

Forrás: SpainDPPI / DPPI / AFP

Fotó: Rob Prange

A torna honlapja szerint a világranglista 54. helyén álló magyar játékos a harmadik szettben feladta vasárnapi mérkőzését a svéd Rebecca Peterson (56.) ellen.

Az első szettben 5:4-nél a játszmagyőzelemért adogathatott Babos, de nem járt sikerrel, viszont később, a rövidítésben nem adott esélyt ellenfelének (7-0). A selejtezőből a főtáblára került Peterson a második felvonás elején rögtön elvette magyar riválisa adogatását, és bár utóbbinak több lehetősége is adódott, hogy visszaszerezze, ezekkel nem tudott élni (4:6). A harmadik szett meglehetősen egyoldalúan alakult, és Babos végül 4:1-es hátránynál, 2 óra 37 perc után feladta a meccset.

„Már a US Open óta szenvedek a betegséggel, de mivel mindig maximalista vagyok, így csak két nap pihenőt engedtem meg magamnak Sopronban. Onnantól teljes erőbedobással edzettem és kondiztam. Gondolom, a hosszú utazás sem tett jót, és amióta itt vagyok Vuhanban, folyamatosan edzek a köhögés és a rossz közérzet ellenére”

- írta közösségi oldalán Babos.

Emlékeztetett: nagyon ritkán fordult elő, hogy feladott mérkőzését, de ezúttal kénytelen volt így tenni. Hozzátette, most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon, ezért nem fog napi hét-nyolc órát edzeni.

A tervek szerint Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán párosban is elindul a kínai tornán, de betegsége miatt szereplésük kétségessé vált.

Borítókép: ROB PRANGE / SpainDPPI / DPPI / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában