Budapesti férfi tenisztorna

2018.04.24. 20:03

Félbe kellett szakítani Piros Zsombor meccsét

A magyar játékos és ellenfele, Mihail Juzsnij holnap fejezik be a mérkőzést.

Sötétedés miatt félbeszakadt Piros Zsombor első fordulós mérkőzése a budapesti 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A szabadkártyás magyar – aki 453. a világranglistán – a centerpálya utolsó mérkőzésén az orosz Mihail Juzsnijjal (100.) találkozott, aki 17 évvel idősebb nála. Az első ATP-főtábláján szereplő, 18 esztendős Piros ellenfele sikerekben gazdag pályafutás végén jár, kétszer is elődöntős volt a US Openen, mind a négy Grand Slam-versenyen eljutott a 16-ig, tíz tornát nyert egyesben, és nyolcadik is volt az ATP-rangsorban.

Az orosz játékos hamar elnyerte Piros adogatását, aztán rutinosan végigvitte az előnyt, és 36 perc elteltével övé lett a szett (6:3).

A folytatásban Juzsnij már 5:1-re elhúzott, ám az Australian Open tavalyi junior bajnoka erőre kapott, és 5:3-ra szépített. Ekkor a mérkőzésvezető közölte, hogy a fényviszonyok már nem alkalmasak a játékra, így a találkozó szerdán fejeződik be.

Eredmények

1. forduló (a 16 közé jutásért)

Mihail Juzsnij (orosz)-Piros Zsombor 6:3, 5:3-nál félbeszakadt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!