váltás

2018.09.20. 14:59

Megvan Babos Tímea új edzője

A horvát Nikola Horvattal új korszak kezdődik a magyar teniszező pályafutásában.

Timea Babos of Hungary in action during the first round of the 2018 US Open Grand Slam tennis tournament, at Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadow, New York, USA, August 28th 2018, Photo Rob Prange / SpainDPPI / DPPI

Fotó: DPPI

A magyar játékos honlapja szerint a 40 éves szakemberrel – aki az október 8-án kezdődő linzi versenyen lesz ott először Babos mellett – határozatlan idejű szerződést kötöttek.

„Egy korszak lezárult, de remélem, hogy a most kezdődő fejezet még sikeresebb lesz, mint az eddigiek. Ebben segítségemre lesz Nick Horvat, mint edző, Kellner Ádám ütőpartner és Kapuvári Csaba erőnléti edző.

Izgatottan várom az év hátralévő részét, tele vagyok energiával, megyünk tovább előre”

- nyilatkozta honlapján a 25 éves Babos.

Nikola Horvat 2006 és 2008 között segédedzőként és ütőpartnerként segítette a korábbi top 10-es játékos, Mario Ancic pályafutását, 2007-ben pedig hazája Hopman Kupa-csapatának volt a kapitánya a nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságon. A szakember 2008 és 2013 között hazája szövetségében dolgozott a junior válogatott élén, és többek között Borna Coricot is segítette. A 2016-os és 2017-es szezonban Donna Vekic edzője volt, akivel a világranglista 109. helyéről a karriercsúcsot jelentő 45. pozícióig lépett előre.

Babos múlt csütörtökön jelentette be, hogy szakít addigi edzőjével, a felkészülését 4,5 évig irányító monacói Thomas Drouet-val.

A párosban világelső Babos az egyéni rangsorban jelenleg az 54. helyen áll.

Borítókép: Rob Prange / SpainDPPI / DPPI /AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában