Ország-világ

2021.06.22. 12:05

Tragédia: a pályán esett össze a fiatal magyar focista, már nem tudták megmenteni az életét

Szörnyű tragédia történt hétfőn este az andráshidai sportpályán. A Tarr Andráshida SC egyik fiatal játékosa edzés közben lett rosszul és hiába a gyors segítség és a mentők megérkezése, a pályán hunyt el.

Forrás: zaol.hu

Az éjszakai órákban az Andráshida SC közösségi oldalán egy rövid, Nincsenek szavak felirattal tett közzé fotót fiatal játékosáról. A tragédia a pályán történt, amikor a megyei bajnokságot megnyert, és az NB III-ba visszajutott Tarr Andráshida SC az edzését tartotta. Ez volt a nyári pihenő után az első tréning, amolyan átmozgató jellegű. Úgy tudjuk, ekkor lett rosszul a 19. életévében járó futballista, akit társai azonnal elkezdtek újraéleszteni. A sportkomplexum rendelkezik defibrillátorral, amit szintén használtak és az időközben értesített mentők a kiérkezésig segítséget is adtak ehhez, majd a helyszínre érkezve már ők küzdöttek hosszú ideig a fiatal játékos életéért. Hiába…

Soós Zoltánt, a Tarr Andráshida SC elnökét sikerült elérnünk, aki megrendülten erősítette meg, hogy játékosuk, Hegedüs Viktor Marcell a szerencsétlenül járt sportoló. Annyit tett hozzá, hogy a klub a nap folyamán közleményt jelentet meg – írja a zaol.hu.

Hegedüs Viktor Marcell a szezon során tíz alkalommal szerepelt a felnőtt együttesben, a regionális, Észak-nyugati bajnokságban szereplő U19-es együttesnek pedig alapembere volt.

Frissítés:

A ZTE FC együttese kedden délelőtt lemondta az Andráshidára tervezett edzését az előző napi tragédia miatt, hiszen az NB I.-es csapat tagjait, edzőit is mélyen megrendítette a haláleset. A kék-fehérek fiatal játékosának, Hegedűs Olivérnek az öccse a tragikus hirtelenséggel elhunyt andráshidai labdarúgó.

Kedden este hat órára gyertagyújtást szerveznek a fiatal játékos emlékére az andráshidai pályára.

Az Andráshida SC közleménye:

Szörnyű és felfoghatatlan tragédia rázta meg klubunkat.

Június 21-én az Andráshidai Sportcentrumban edzett az NB III-as bajnokságra készülő játékoskerete. Az edzés második felében a 18 éves Hegedüs Viktor Marcell, minden előjel nélkül összeesett és elvesztette az eszméletét. A játékostársak és az edző azonnal a fiatal játékos segítségére sietett és megpróbálták stabil állapotba hozni. Közben telefonon a mentőszolgálat irányításával elkezdték az újraélesztését, szívmasszázs és defibrillátor segítségével. A mentők kiérkezését követően hosszú ideig küzdöttek játékosunk életéért, de sajnos már nem tudták megmenteni.

Hegedüs Viktor Marcell személyében egy tehetséges játékost, csapatembert, barátot veszítettünk el. Hiányát nehéz lesz feldolgozni nem csak a családjának, hanem az Andráshida SC minden tagjának.

Szeretnénk fájó szívvel részvétünket kifejezni a családnak!

Nyugodj békében Viktor!

Tisztelettel:

Soós Zoltán, az Andráshida SC elnöke.

Búcsúzunk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!