csak előre

2020.08.17. 16:14

A hatodik olimpiájára készül Kammerer Zoltán

A kajakos szerint jövőre még jobb párost alkothatnak Varga Ádámmal.

Szeged, 2019. augusztus 24. Kammerer Zoltán a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének középfutama után a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Minden rosszban van valami jó.

Persze az nem jó, hogy az olimpiát elhalasztották, de jövőre még erősebb párosunk lehet Varga Ádámmal, aki sokat fejlődhet egy esztendő alatt”

- mondta az M4 Sport Sporthíradójában a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer 21 éves társáról, akivel kifejezetten jól szerepelt a koronavírus-járvány alatt rendezett edzésversenyeken.

A 42 esztendős sportoló fele annyi idős partnerével május végén kétszer célfotóval kapott ki a Noé Zsombor, Dombvári Bence duótól, majd júniusban egy-egy győzelmet és második helyet szerzett. Kammerer a júliusi viadalon egy futam erejéig Dombvárival ült össze, kettősük pedig első lett.

„Eldöntöttem, a tokiói olimpiáig mindenképpen kajakozok”

- mondta Kammerer arra utalva, elhatározásán nem változtatott az, hogy 2021-ben rendezik meg a játékokat. „Egy év még van bennem”.

Az olimpiai részvételével kapcsolatban közölte, nem azért van kevesebb esélye csapatba kerülni, mert a tudása megkopott, hanem azért, mert a korábbi olimpiákkal ellentétben nyolc helyett csak hat fő indulhat.

A férfi kajakosok jelenleg öt kvótával rendelkeznek, Kammerer szerint mivel a négyes és a világbajnok Kopasz Bálint prioritást élvez, legnagyobb eséllyel úgy juthat ki a tokiói játékokra, ha sikerül megszerezni a hatodik indulási jogot, majd megnyeri a válogatót és erős teljesítményt nyújt jövőre az Európa-bajnokságon.

Borítókép: Kammerer Zoltán a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének középfutama után a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában