Hegyfalu

2012.11.29. 17:50

Költözik a hivatal

Hegyfalu - A megszűnt iskola helyére költözik a polgármesteri hivatal. Gazdaságossági szempontokat figyelembe véve döntöttek erről a község vezetői. A hivatal épületét más célokra hasznosítják.

Simon Erzsébet

Az elmúlt tanév végén bezárt a település általános iskolája. Az épület nem ürült ki teljesen: a képviselő-testület döntése nyomán önkormányzati fenntartásban működtetik a Nefelejcs óvodát. Gazdaságossági számításokat, állagmegóvást is figyelembe véve a község vezetői úgy határoztak, hogy a felszabadult helyiségekbe költöztetik a polgármesteri hivatalt. Az önkormányzat dolgozói közhasznú munkásokkal kiegészülve alakították át az épület egy részét, amelyben a járási hivatalok felállítása kapcsán az ügygondnoki szolgálat munkatársának is felújítottak egy szobát.  
Bárány Tamás önkormányzati dolgozó az utolsó simításokat végzi (Fotó: Kiss Teodóra)

Az épületrészben kiépíttették a gyors internetelérést garantáló számítógépes- és telefonhálózatot, felújították a  biztonsági riasztórendszert.  A helyi intézmények és civil szervezetek számára az önkormányzat felajánlotta az iskola feleslegessé vált eszközeit, bútorzatát, majd a  megmaradó bútorokból, eszközökből árverést szervez a költözködés megkezdése előtt a helyi lakosok számára. A bevételből játékokat vásárolnak az óvodásoknak karácsonyra.  A kiürített hivatal épületének hasznosításáról később születik döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!