Hegyfalu

2015.05.19. 12:17

Tűzoltók, iskolák, települések – Vas megye is aktív lesz a Kihívás napján

Hegyfalu és Szeleste nevezett a 2015-ös Kihívás Napjára a települések versenyében, Vas megyéből.

Bakos Ágnes

Azt vállalták, hogy a település lakóinak nagy része tizenöt percet sportol, mozog a Kihívás napján, amit idén május 20-án, szerdán rendeznek hazánkban. A Kihívás napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 21 órán át számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább negyed órán keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, Magyarországra 1991-ben érkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. A jubileumi, 25. Kihívás napján mozogni fog –a tervek szerint- Hegyfalu és Szeleste lakossága.

Külön csatlakozott a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a tanintézmények kategóriájában a csepregi és a szelestei általános iskolák.

A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskolában lesz ugrókötelezés, foci, kézilabda, tollaslabda, de még kacsatánc-oktatással is megmozgatják a diákokat.

A Szelestei Általános Iskolában túráznak, pingpongoznak és kosárlabdáznak is a gyerekek szerdán. A Kihívás napjának célja idén is az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!