Hegyfalu

2015.08.02. 13:12

Hajnalig dübörgött a rock a Háncs-napokon

Hegyfalu - A disznóölésen készült finom falatokat sok-sok tánccal dolgozhatták le a kilencedik Háncs-napok résztvevői.

Civil Tudósítónktól

Az idén kilencedik alkalommal szervezték meg Hegyfalun a Háncs-napokat. A kétnaposra tervezett program a hagyományos disznóöléssel indult pénteken hajnalban. A szomszédos önkormányzatok – Ölbő, Pósfa, Rábapaty, Szeleste –  a programhoz elengedhetetlen sátrakkal, asztalokkal támogatták a rendezvényt, ami pénteken este rockkoncertekkel indult. A helyi APEX és Galeri vendégeinek előadásában hajnalig dübörgött a rock.

balról jobbra: Szekér László, Csóka Tibor, Bellovics György, Varga Zsolt. Fotó: Molnár Vilmosné

A korábban megszokott zenés ébresztő az idén elmaradt ugyan, de a főzőversenyre hajnalban gyülekeztek már a csapatok: készült egyebek között körömpörkölt és káposztás csülkös bab is. A kulturális egyesület tagjai Bellovics György irányításával készült babgulyással várták a szép számú vendégsereget.

Háttal: Czirók Csongorné, Czirók Csongor, Halász Bence, Csóka Boglárka, Károlyi Krisztina, Dósa Károlyné, Károlyi Katalin, a enészek: Háttal Kálmán Szabolcs gitározik, szemben hegedűvel Kálmán Bence, oldalt brácsával Dienes Attila. Fotó: Molnár Vilmosné

A délutáni program a HÁNCS fellépésével indult: a Radetzky-induló alapozta meg a délutáni pörgős hangulatot. A Septeam után a Répcelaki Ümmögő, a helyi Kisháncs, a Hegyfalui Művelődési Ház és Könyvtár Vegyeskara következett. A szintén visszajárónak számító Sitkei Citerazenekart a Nicki Fergeteg táncosai követték, majd a Csepregi Fúvószenekar varázsolta el a közönséget. Aradszky László produkcióját az idősebb korosztály lelkes tapsa köszöntötte. A délután záróakkordja a HÁNCS és a Kisháncs összeállítása volt. Az estét bál zárta, ahol hajnalig szórakozhatott a település apraja-nagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!