Hegyhátszentjakab

2015.07.30. 11:42

Képekbe gyűjtötték a szépséget Hegyhátszentjakabon

Hegyhátszentjakab - A Vadása Faluszépítő Egyesület a helyi kultúrházban nyitotta meg az általa meghirdetett fotókiállítás képeiből nyílt tárlatot. Természet, állatok, növények köszöntek vissza a falakról.

Bajdó Bettina

Tóth Jenő, az Őriszentpéter Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője elmondta, hogy a „Vadása képekben" című fotópályázatra érkezett képeket az ünnepélyes eredményhirdetésen Simon Attila nagyrákosi fotográfus méltatta. Nála hivatottabb embert nem is találhattak volna, hiszen ő volt a zsűri szakmai elnöke is. Hozzátette: a fotópályázatra 11-en jelentkeztek, Hegyhátszentjakabtól Magyarnádalján át Szombathelyig. Több mint 100 kép készült a Vadásáról, volt, amelyik télen, akadt, amelyik nyáron vagy éppen tavasszal. Fotóztak a jelentkezők állatokat, növényeket, magát a tavat és az épületekről is készültek felvételek. A kiállítást színesítették a fekete-fehér képek, „Vadása retró" címmel. Nagy eredményként könyvelték el többek között azt, hogy sikerült a községben a régi Vadásáról is képeket beszerezni, ezeket pedig ki is állították. Formabontó volt a kiállítás abból a szempontból, hogy a képek közül, a zsűri döntése alapján hat-hat fotót hívtak elő, a további képeket öt digitális képkeretben, felváltva mutatták be.

A fotópályázaton első lett a Kacsák a jégen című kép. Fotó: Sass István

A fotópályázaton első helyet ért el Sass István Kacsák a jégen című képével. Második lett Lugosi Tamás Stég című fotója, a harmadik pedig Kemencei Ilona Tó című képe.

A kiállítás megnyitását követően Tóth Jenő jegyző bemutatta a Vadása új honlapját, melyhez egyébként a kiállítás képei is fel lettek használva, illetve fontos turisztikai információkkal is szolgál a tóról, a környezetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!