Hegyhátszentjakab

2016.06.20. 08:08

Már biztos: bezár a hegyhátszentjakabi iskola!

Hegyhátszentjakab – Nincs haladék, nincs engedmény: bezár a kis őrségi iskola. Zalalövőn vagy Nádasdon kezdik a következő tanévet a hegyhátszentjakabi iskolások.

Bakos Ágnes

Megjött a határozat: bezárják a hegyhátszentjakabi általános iskolát.

Hegyhátszentjakab, Őrimagyarósd és Felsőjánosfa közös iskolája volt, 11 diákkal. Azonban csak öt iskolás hegyhátszentjakabi – ez kevés. Ha nyolcan lettek volna „helyből”, működhetnének tovább – mondta Kránicz Ferenc, Hegyhátszentjakab polgármestere. Korábban is beszámoltunk a „veszélyről”.

Ezen múlt – három diákon. Többször is felmerült már a bezárás gondolata, de eddig mindig megmenekült az intézmény, amely most a zalalövői iskola tagintézménye.

Csak egy év haladék kellett volna az iskolának – magyarázta a polgármester.

– Én már tizenharmadik éve vagyok polgármester és soha ennyi óvodásunk nem volt. Most 23 van – utalt az utánpótlásra. Mint fogalmazott „szerencse a szerencsétlenségben”, hogy az egyik pedagógus el tud menni nyugdíjba, a másik pedig a zalalövői iskolában folytatja a munkáját.

A szülők aggódnak, elsősorban az a probléma, hogy ki viszi majd a gyerekeket az iskolába, akár Zalalövőre, akár Nádasdra.

Kedden találkozik a polgármester a tankerületi igazgatóval, egyeztet a részletekről.

Speciális helyzet, hogy Zala megyei tankerülethez tartozik az iskola, miközben az épület vasi önkormányzaté – emelte ki a polgármester, szerinte ez is bonyolítja a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!