Szili István

2018.01.11. 21:40

Szili István edzőként segíti a feltörekvő nemzedéket

Továbbra is töretlen a kőszegi Szili István karriere, aki Svájcban edzi a feltörekvő fiatalokat, márciusban viszont ismét a vasi ringben láthatja a közönség.

Cseszkó Tamás

Szili István továbbra is szeretettel gondol Kőszegre, márciusban ismét Vas megyében száll ringbe Fotó: Szili István Facebook-oldala

Szili István 1996-ban kezdett el bokszolni a Kőszeg KSE sportolójaként. A klubbal számos amatőr sikert ért el, egyebek között magyar bajnoki címet és Uniós Eb 1. helyezést. – Egyre inkább a nyugati világ felé orientálódok – mondta el Szili István, hozzátéve, hogy Bázelben egy igencsak nívós klubnál kapott lehetőséget, hogy a feltörekvő nemzedéknek átadja tudását.

Ugyanakkor továbbra is sokszor van Magyarországon, Kőszeg városára pedig különösen büszke, hiszen itt található a nevelőklubja.

– Szeretem Kőszeget, szeretem Vas megyét, így mindig örömmel teszek eleget felkéréseknek – árulta el a sportoló, akitől azt is megtudtuk, hogy legközelebb 2018. március 10-én Szombathelyen lép majd a ringbe a Fight Aréna jótékonysági ketrecharc és MMA versenyén, ahol magyar és osztrák harcosok mérkőznek meg egymással. – Őze Balázs barátom kért fel arra, hogy a nívós rendezvényen képviseljem hazámat, és mivel a rendezvény egyik fő célkitűzése a jótékonyság, örömmel vállaltam a megmérettetést – mondta el Szili István, hozzátéve, hogy a versenyen egész Magyarországértés kiváltképpen Kőszegért kíván küzdeni.

Szili István továbbra is szeretettel gondol Kőszegre, márciusban ismét Vas megyében száll ringbe Fotó: Szili István Facebook-oldala

– Az osztrákok és a magyarok között mindig is volt egy egészséges versenyszellem. Én is a határ mellett nőttem fel, így már izgatottan várom a megmérettetést – hangoztatta a sportoló, aki egyébként rendkívül jó szívvel emlékszik vissza a Kőszegen töltött időszakra.

– A nevelőegyesületemtől rengeteget tanultam, nélkülük nem jutottam volna el oda, ahol most vagyok – fogalmazott Szili István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában