Szereti megélni a dolgokat

2019.07.07. 07:00

Simon Marcsit nyári tervekről, aktuális munkáiról, sikereiről, családjáról faggattuk

A nyár a modell nagy bánatára nagyon gyorsan telik. Főleg munkával, hétvégente pihenéssel, és ha ideje engedi, azokat a napokat a családjával tölti. Idén nyárra nem tervezett nagyobb utazást, ám hozzátette: „Szeretek spontán lenni, egy balatoni fürdőzésben mindig benne vagyok. Szeptemberben, a születésnapom környékén engedek meg magamnak egy nagyobb pihenőt.”

Polgár Patrícia

Marcsi imádja a munkáját

Fotó: VN/Simon Marcsi

Kíváncsiak voltunk, hogy egy-egy vakáció alkalmával mennyire hagyja, hogy elcsábítsák a finom falatok. Elmondta, hogy az edzés mindig az élete része volt – és szerinte az marad a jövőben is –, nemcsak formás alakja megtartásért, de azért is, hogy az egészségét minél tovább megőrizze. Egész évben tartja a formáját, azonban nem diétázik. Ha „bejön” esetleg egy fotózás, akkor kicsit jobban odafigyel arra, mit eszik. A nyár szerinte arról szól, hogy elengedjük magunkat, így ha strandra megy, nem hagyja ki sem a lángost, sem a fagylaltot.

Marcsi megkeresésünkkor éppen Párizsban volt, ahol immáron harmadik éve a Chloé nevű világmárkával dolgozik együtt. Szereti ezt a munkát, mert évente négy-öt alkalommal a francia fővárosba kell utaznia ennek kapcsán. Nagyon élvezi, hogy az összes évszakban látja Párizst, amely mindig más és más arcát mutatja. Tetszik neki a nyüzsgés, ahogy lüktet a város, és szí­vesen fedezi fel a rengeteg látnivalót.

Marcsi imádja a munkáját
Fotó: VN/Simon Marcsi

„Főállásban” amúgy egy magánklinikán dolgozik. Úgy érzi, szerencsés, hogy emellett a modellkedést sem kell háttérbe szorítania. Temérdek felkérést kap reklámfilmekre, fotózásokra, bemutatókra. Örül neki, hogy a munkája mellett mind ezeket, mind pedig a külföldi utazásokat tudja vállalni. Ha már a reklámokról esett szó, biztos vagyok benne, hogy sokan kapták fel a fejüket az egyik áruházlánc reklámjára, melyben Marcsi áttör egy kerítésen. A rövid videó és a számos óriásplakát, melyekkel az ország több részén összefuthattunk, az élelmiszerlánc egészséges termékeit hivatott népszerűsíteni. Bár a lány már nem készül versenyre, az egészséges életmód mindig is közel fog állni a szívéhez, így hitelesen tudta képviselni a termékcsaládot.

Verseny

Nem készül már versenyre, azt mondja, többet nem méreti meg magát. Hiszi, hogy tudott élni azzal, ami megadatott számára: a koronák nyújtotta hírnév, a sok utazás, a megkeresések. Világmárkákkal dolgozott együtt, láthattuk többek között a Prada modelljeként is, bejárta szinte az egész világot, sok új kapcsolatra tett szert. Mindezért nagyon hálás, de tudni kell, mikor kell abbahagyni.

– Biztos vagyok benne, ha fiatalabb lennék, még sokáig dolgoznék, de ha lehet ilyet mondani, kezdek kiöregedni – mesélte.

Természetesen amíg felkéréseket kap, és profitál belőlük, addig nincs mit tenni, csinálja.

Család

A közeljövőben azonban szeretne minél több időt fordítani a családjára, akikkel sajnos egyre ritkábban találkozik, hiszen másfél éve Budapestre költözött, így messzebb került tőlük. Mint elárulta, ez az elején kicsit megviselte, ugyanis ők azok, akikre mindig számíthat, és szeret a közelükben lenni. Ennek ellenére igyekszik gyakran hazalátogatni, legutóbb június közepén a nagymamája kilencvenedik születésnapját ünnepelték közösen.

Közösségi média

Ahogy nézegettem Marcsi profilját a közösségi oldalakon, szembetűnt, hogy egy dologban nem olyan, mint a mai lányok többsége: nem oszt meg magáról naponta több képet, nem tesz ki szponzorált tartalmakat.

Marcsi nyáron is dolgozik, szerencsére sok felkérést kap
Fotó: VN/Simon Marcsi

– Megpróbálkoztam már én is azzal, hogy gyakrabban posztolok. Sajnos a mai világ ezt megkívánná, én is igyekszem haladni a korral, de valahogy ez nem az én világom – fogalmazott, s hozzátette: sokszor és sokan próbáltak már neki ebben segíteni – köztük a megosztások nagymestere, Kasza Tibi is –, hogy mit és hogyan kellene kitennie, hogy érdekes legyen és sok lájkot kapjon. – Én egyszerűen képtelen vagyok folyamatosan arra koncentrálni, hogy magamat fotózzam, és azt, hogy éppen mit csinálok vagy eszem.

Szeretem a dolgokat a való életben megélni – mondta Marcsi. Persze azért vele is előfordul, hogy átmegy „kínai turistába, aki mindent fotóz”, de inkább örökít meg egy naplementét vagy a természet szépségeit, amit nem feltétlenül oszt meg másokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!