Boldognak lenni című számuk ért a csúcsra, és már készítik az új dalukat

2021.01.12. 07:00

Tarolt a Soulwave a toplistán

Örömteli hírt kapott a körmendi Soulwave zenekar, Boldognak lenni című daluk a Petőfi Rádió Top 40 listájának első helyére került.

Tóth Dóra

Fotó: VN/Soulwave

Különösen nagy boldogságot jelentett ez a tagok számára, hiszen 2020 nehéz év volt a teljes szakmának, így viszont kaptak egy visszajelzést a zenekar munkájára és a dalra vonatkozóan, amely a nem kevésbé értékes negyedik helyről került a dobogó legfelső fokára. Rövid idő alatt érték el ezt az eredményt.

– Októberben jelentettük meg a dalt, azóta pedig mind a videómegosztón, mind a hazai rádiókban szépen pörög, és már készül a következő dalunk is – meséli Fodor Máté. Az énekes hozzáteszi, a negatívumok mellett az előnye is megvolt a Covid-időszaknak. Mindig sok időt szánnak a dalok megírására, de most hónapokig is tudtak egy-egy ötleten dolgozni, hogy még élvezhetőbb legyen a végeredmény.

A múlt év így is csendesebb és visszafogottabb volt, náluk is. Csak pár koncertet tudtak megtartani, de jutott idő olyan ügyekre, amikre a korábbi, feszített tempójú koncertturnék mellett nem volt lehetőségük. Nagyrészt így is zenéléssel foglalkoztak, még ha kicsit megváltozott körülmények között is. – Igazából hobbink is a zene, így a „pihenő” alatt is ez töltötte ki az időnk jó részét – mondja Fodor Máté, aki beszél az idei tervekről is: nemsokára megjelenik a második nagylemezük, amin már majdnem három éve dolgoznak, és természetesen borzasztóan várják, hogy visszatérjen az élet a megszokott kerékvágásba és újra színpadon állhassanak.

Tavaly változás is történt a Soulwave életében, új felállással folytatták a munkát, még ha nem is teljesen ismeretlen arcokkal. Fodor Mátétól megtudtuk, szerették volna, ha olyan zenészek érkeznek a csapatba, akikkel a legnagyobb összhangban tudnak dolgozni. Ez nemcsak a színpadra vonatkozik, hanem azon kívül is – hangsúlyozza.

Ugyan tavaly pár koncerten találkozhatott a közönség az új felállású zenekarral, de bíznak abban, hogy 2021-ben erre még több alkalom kínálkozik.

Kiemelt képünkön: Nagyon várják, hogy ismét színpadon állhassanak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!