Happy Halloween

2017.10.17. 10:00

Akár az arcom is lehet a festővásznam- a szombathelyi lány bármivé átsminkeli magát (videó)

A szombathelyi Esztergályos Viktória arcát és testét vászonként használva sminkeli át magát különféle lényekké. Nemzetközi sminkversenyen döntős helyezést ért el.

Gulyás Regina Olimpia

Így látta Viktória a természet témáját.

A versenyben elért sikeréről, a döntős sminkjéről mi is beszámoltunk korábban ITT.

A SMINKELÉSRŐL

Hogy kezdődött a smink vagy testfestés szeretete nálad?

Fotó: Esztergályos Viktória

Kicsi korom óta szerettem rajzolni, festeni, fotózni, de a szobrászkodás, ékszerkészítés sem állt tőlem távol. Művészeti képzést kaptam, amit nagyon szerettem. A papírra való alkotás manapság kicsit háttérbe szorult, amikor rájöttem, hogy akár az arcom is lehet a festővásznam. Sminkelni viszont soha nem tanultam az előbbiekkel ellentétben iskolai kereteken belül, azt autodidakta módon tanultam, ebben segítségemre volt a YouTube.

Mennyi idő 1-1 nagyobb munkát megtervezni, mennyi kivitelezni?

Így látta Viktória a természet témáját.

A tervezés általában nem szokott hosszú idő lenni. Meglátok valamit, ami ihletet ad, onnan pedig nincs megállás. Általában lerajzolom az elképzelésem először, mivel vizuális típus vagyok, és így jobban látom, hogy min kell esetleg változtatnom, hogy mutat az összkép. Az elkészítés ideje függ a smink bonyolultságától. Például a nyári NYX Face Awards extrább sminkjei 8-10 órán keresztül készültek.Ebben az utómunkák ( vágás, szerkesztés, hang-alámondás, termékfotók/videók elkészítése) még nincsenek benne.

Honnan jön az ihlet?

Vízalatti teremtményt alkotott csupán sminkkel. A lényt egy ruhadarab ihlette.

Bárhonnan. És ezt tényleg szó szerint értem. Szintén az egyik versenysminkem, a hüllő bőrű loch ness-i boszorkány alap ihlete, egy hüllőmintás ruhadarab láttán jött.

Követsz-e más sminkes vagy egyéb youtubereket? Milyen videókat nézel szívesen?

Természetesen igen. Főleg külföldi videósokat, de persze magyarok közül is van pár kedvenc, akinek minden videóját megnézem. Ők leginkább olyanok, akikkel személyesen is jó viszonyt ápolok. Szeretem a szépség/életmód/divat témájú videókat, ami a saját témaköröm is, de kedvelem DIY-jal, lakásdekorációval, főzéssel kapcsolatos videókat is. Sőt talán vicces, de azokat a videókat is szívesen nézem, amiben takarítanak, vagy épp a gardróbjukat rendszerezik a videósok.

Hozott-e valami pluszt neked ez a nemzetközi videós sminkverseny?

A nemzetközi sminkes verseny legjobbjai közt ezzel az érzéki csalódással szerepelt. Fotó: Esztergályos Viktória

Abszolút igen. Annyira elengedhettem a kreativitásom, amennyire talán a verseny nélkül nem tettem volna. Tavaly is részt vettem már, akkor volt igazán nagy lépés ez, hiszen azelőtt soha nem készítettem ennyire, már-már „maszkszerű” sminket, idén még tovább mentem, és nagyon jó volt látni a fejlődést. Örülök, hogy ismét megmutathattam, hogy szinte csupán sminkkel milyen látványos átváltozás érhető el.

 

ISMERJÜK MEG!

Ismertek már meg az utcán itt, Vas megyében?

Igen. Már régebben is, de a verseny óta egyre többen. Mindig örülök, ha megszólítanak, szívesen beszélgetek.

Mit szóltak az ismerőseid a versenyhez és az ott elért sikereidhez?

Szerencsére kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptam. Olyanok is érdeklődtek, bíztattak, dícsértek akikről nem is gondoltam volna, hogy az ilyesmi érdekelheti őket.

Bár a szombathelyi lány csak hobbiként sminkel, ám sokakat kápráztat el.

Szombathelyen születtem, viszont Celldömölkön nőttem fel, a szüleim és a testvérem ma is ott élnek. – mondja magáról Viki. A fiatal lánynál rögtön rá is kérdeztünk, mely Vas megyei helyek, helyszínek a kedvencei: Szombathely, Celldömölk egésze és, hogy legyen egy konkrét helyszín is: Ság hegy. Nagyon szeretem Cellt, továbbra is otthonomnak tekintem, ahogy természetesen Szombathelyt is, hiszen lassan 10 éve itt élek, sőt több rokonom is helyi.

Vikit arra is megkértük, hogy áruljon el 3 dolgot magáról, illetve három általános kedvencet, hogy olvasóink jobban megismerhessék. Kedvencei az állatok (cicáját Sziszinek hívják), a kávé és a kosárlabda. Utóbbit talán nem is gondoltuk volna Szombathely koronázatlan smink-királynőjéről. A három dolog, melyet elárult magáról, a következő: temperamentumos, vidám, és olykor türelmetlen vagyok. Előbbi két tulajdonsága youtube-csatornáján is visszaköszön.

Videóiban nem sokat árul el magánéletéről, ám nekünk mesélt erről is: (...) sokan talán nem tudják, hogy férjnél vagyok. Szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam azt az embert, akivel le szeretném élni az életem. Kiegészítjük egymást, és hihetetlenül örülök, amiért támogat a videós karrieremben is. 

Magánéletéből és mindennapjaiból egy-egy részletet egyedül instagram-fiókján találhat az érdeklődő. ITT lesz(nek) elérhető(k) hamarosan új halloween sminkje(i) is.

Hogy látod, milyen vidékiként youtuberkedni?

Annyiban nehezebb csak, hogy minden sajtóesemény, amire meghívnak, a fővárosban van, illetve a vlogger/blogger körökből való barátaim is szinte kivétel nélkül budapestiek. Ennek ellenére nagyon fontosnak tartom a személyes kapcsolattartást, ezért igyekszem a lehető legtöbb eseményre elmenni illetve felutazni baráti találkozókra is.

Beszélgetésünk aktualizálásaként Viktória egy ötletes halloween-sminket is mutat a vaol.hu olvasónaik elköszönésül. Íme, egy félelmetes sütőtök-smink!

Egy izgalmas halloween-tököt is létrehozott.

Amennyiben egy kicsit nehezítene a fokozaton, itt van a Cheshire cat, amit az első versenyre készített Viktória:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában