Fogprobléma

2017.10.06. 05:30

Ha nincs más lehetőség, marad a fogpótlás

A mindennapi magabiztosság elképzelhetetlen anélkül, hogy elégedettek lennénk megjelenésünkkel. Nem elég azonban csak az öltözködésre vagy a hajviseletre odafigyelni, hiszen a fogsor állapota is döntő jelentőséggel bír a területet illetően.

vaol.hu

Genetikai okoknál fogva, vagy a szájhigiénia elhanyagolására visszavezethetően fogaink szuvasodásnak indulhatnak, s ha nem fordulunk időben orvoshoz, az akár a saját fog elvesztésével is járhat. Ugyan a szakemberek célja elsődlegesen a saját fog megmentése, de erre nem minden esetben adódik lehetőség. Ilyenkor kerül szóba a fogpótlás.

De mégis miért olyan fontos, hogy a hiányzó fogakat mihamarabb pótoltassuk? Az esztétikai hiányosságokon túl a fogsor funkciója is hátrányokat szenvedhet a fog eltávolítását követően. A szomszédos fogak elmozdulhatnak, vagy akár a kialakuló csonthiány következtében meglazulhatnak. A hiányzó fog helyétől függően a beszéd és a hangképzés is hiányosságokat szenvedhet, de akár a rágás tökéletessége is csorbulhat, ami az emésztésre is rányomhatja bélyegét. A fogpótlás fogászati híddal egy vagy több fog hiánya esetén is remek választásnak bizonyul.

Az esztétikai hiányosságok kiválóan eltüntethetőek a megoldásnak köszönhetően. A két oldalt pillérként szolgáló fogak között helyezkedik el az egy vagy több műfog, amely porcelán alapanyagú, és az eredeti fogak színével megegyező. Amennyiben a foghiány jellege indokolja, akkor a természetes pillér helyett akár implantátum is beültetésre kerülhet. Ugyan a fogpótlás e módja időigényes, de vannak olyan szituációk, amikor csak ilyen módon oldható meg a híd rögzítése. Amennyiben csak egyetlen fogat szeretnénk pótoltatni, akkor megéri az implantátum előnyein elgondolkodni.

Érdemes tudni, hogy a fogászati híddal történő fogpótlás készítése során is többször meg kell majd jelenni a fogorvosnál. Szükség lesz az érintett terület előkészítésére, lenyomatkészítésre, valamint ideiglenes korona felhelyezésére is. Miután a híd a lenyomatok alapján elkészült a fogtechnikai laborban, azt a szakember a helyére rögzíti. A végeredmény pedig nem más, mint a régóta vágyott tökéletes mosoly és a fogsor funkciójának teljes visszanyerése. A fogpótlás napjainkban az egyik leggyakrabban keresett fogászati beavatkozás, mely segíthet a páciens magabiztosságát is visszanyerni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában