Kézimunka

2017.12.03. 17:54

Egy sima, egy fordított

Vajon csak a nők kézimunkáznak? Sokan azt gondolják, a kötés és a horgolás kifejezetten az asszonyok unaloműző elfoglaltsága, pedig nem így van. A férfiak is kiválóan forgatják a kötőtűt.

Kovács Ágnes

A kötés manapság nőies tevékenységnek tűnhet, pedig voltak idők, amikor a nőket a fonál közelébe sem engedték. Igaz, így volt ez az írással és a színészettel is, meg sorolhatnánk más szakmákat napestig. Kaffka Margit kiváló regényeiről férfi írótársai közül néhányan úgy szóltak, jellemzőjük a „kézimunka-dilettantizmus”, leértékelve a szerző írói tehetségét. Szinte látom magam előtt a cigarettafüstbe burkolózó írókat, ahogy a kávéházi asztaloknál gúnyosan azt kérdik, vajon miért nem görnyed ez a gyönyörű fekete nő a varrókeret fölé inkább? A fiúk hat évig tanulták a mesterséget, és csak szigorú vizsgák után mondhatták el magukról, hogy tudnak kötni. Kötöttek halászhálót és pulóvert egyaránt. Mára ez megváltozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában