adventi italcsoda

2017.12.08. 15:00

Van kedvenc forralt borunk a szombathelyi vásárban

Mi is kilátogattunk a szombathelyi adventi vásárba, hogy megkóstoljuk az ott kapható forralt borokat.

Gulyás Regina Olimpia

A fehér versenyző nem lett a kedvencünk. Rosé társa sem volt barátunk. Fotó: gro

A fehér meg a rozé 

A fehér versenyző nem lett a kedvencünk. Rosé társa sem volt barátunk. Fotó: gro

Több bódé kínálatából válogattunk. Elsőnek ahhoz indultunk, melynél legtöbben álltak- a nagy számok törvénye miatt. Amint belekortyoltunk a forró nedűbe, rájöttünk, nem a minőség, hanem a bőséges kínálat miatt voltak ott sokan. A bor savanykás, a cukor kevés, a fűszerek nem kivehetők. A kiszolgálás ennek ellenére nagyon kedves volt.

Az általunk tesztelt rozéval hasonló volt a helyzet, de erre az 'ahogy iszod, egyre jobb lesz' elve volt igaz egyik tesztelőnk szerint. Nem volt ihatatlan, de jobb is van a kínálatban.

Az ára mindnek ennyi

Az ár azonos, csak a színvonal változik. Fotó: gro.

Körutunk alatt nem találtunk olyan forralt bort, melynek dl-je több lenne 250 forintnál. Krampampulit, puncsot ennél drágábban kaphatunk (300-400 ft/ dl áron). A forró csoki és a tea is megtalálható a kínálatban- kedvezőbb áron-, ha olyan meleg italt választanánk, mely alkoholmentes.

Több bódénál kapható a bécsi és gráci adventet idéző egyedi, szombathelyi bögre is. Ezeknek ára 500 forint.

Az abszolút győztesek

Az ízesítettek nyerték a mustrát. Fotó: gro

Több középkategóriás, átlagos forralt bort kortyolhatunk a hidegben, ám legszívesebben mi a két ízesített változattal melengetnénk magunkat. Almás-fahéjas és cherrys vörös lett a kedvencünk. Előbbit a nagyi kompótjához hasonlítottuk, utóbbit egy kellemes, semleges ( egyik tesztelő szerint tökéletes) forralt borként tudjuk leírni. Megfelelő részben található benne víz is, a fűszerezése is tökéletes- talán egy picit lehetne kevésbé édes.

Írja meg nekünk kommentben, melyik az ön kedvence!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában