Csepreg

2018.03.04. 11:30

Sáfrányok és sárkányok márpedig nincsenek- Túra borkóstolóval és dalolással

Sáfrányos-sárkányos túra indult a Bene-tótól szombaton Bogáti András vezetésével. Sáfrányok és sárkányok nyomára nem bukkantak, volt viszont gyönyörű havas táj, és a végén borkóstoló, dalolás.

Merklin Tímea

Sárkányok nem voltak, a sáfrányt is hozni kellett, de sokan jöttek túrázni Csepregre Fotó: Unger Tamás

Sáfrányt hozott magával a vezető

Sárkányok nem voltak, a sáfrányt is hozni kellett, de sokan jöttek túrázni Csepregre Fotó: Unger Tamás

Mivel mindent hó borít, és előre számítani lehetett arra, hogy sáfrányokat nem láthatnak a túrázók, Bogáti András beszerzett egyet, még Szombathelyen az egyik kertészetben, és elhozta a túrára az utolsó cserepes, kissé kókadt növényt, hogy legalább meg tudja mutatni, jó időben, mit találhattak volna. Végül is ez élményturizmus, nem maradhatnak élmények nélkül a résztvevők. Egy kisfiút megbízott azzal, hogy keresse a sárkányt, „akinek mélyebb az arcán a barázda, mint a szántás”, de ilyennel nem találkoztak a négy órás túra alatt 14 kilométeren keresztül sem, ezért néhány kedves nő magára vállalta a szerepet, így hát volt min nevetni. Az út  Betyárfa – Kecske forrás -  Peruska kápolna Brazina-völgy -  Plemencsinó – Paradicsomos – vonalon vezetett, vissza a csepregi Bene-tóhoz, ahol a borházban borkóstolóval, tepertős kenyérrel, slágerek és népdalok közös éneklésével ért véget a nap.

Nagyszerű emberek a megyéből és Ausztriából

A túrára Körmendről, Szombathelyről, Csepregről és Ausztriából érkeztek egymást nem ismerő emberek, akik estére nagy egyetértésben voltak: a bejárt út csodálatos és üdítő volt, nagy lelki feltöltődést jelentett valamennyiük számára. Bogáti András célja pedig épp ez: nemcsak a fákról és madarakról szeret beszélni, nemcsak természetismereti, hanem barátságszövő túrákat vezet közösségépítő szándékkal. Büszke arra, hogy nagyszerű, értékes emberekkel találkozhat ezeken a kirándulásokon. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sokan megtartják, továbbviszik a hosszú gyaloglások közben  kialakult kapcsolatokat. Akkor is, ha sáfrányok és sárkányok éppen nincsenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában