adakozás

2018.04.16. 15:21

Elindult az ország legnagyobb ruhagyűjtő akciója

Az Adok-kapok napok jótékonysági akcióban a feleslegessé vált, de jó állapotú ruhákat a biatorbágyi Premier Outletbe várják a szervezők május 6-ig.

Budapest, 2015. július 6. Az első Ajándékdoboz közösségi adományozó pont az I. kerületi Mészáros utcában 2015. július 6-án. A svéd mintára létrehozott adományozóhelyre bárki elviheti megunt, de mások számára még használható holmijait, ahol zárak, biztonsági őrök és térfigyelő kamerák nélkül szabadon hozzáférhető minden adomány. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bodnár Boglárka

A hatodik alkalommal megrendezett akció a gyerekruhagyűjtésre fókuszál – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Elmondta: az Ökumenikus Segélyszervezet nagyon sok átmeneti otthonban, intézményben foglalkozik gyerekekkel, így nagy az igény a gyerekruhákra, amelyekből az elmúlt években arányaiban kevés érkezett.

Most először pénzzel is – a 1353-as adományvonal hívásával vagy a segelyszervezet.hu oldalon való utalással – lehet támogatni a mozgalmat, ezzel a ruhák célba érését segíthetik az adományozók – fűzte hozzá Gáncs Kristóf.

Borítókép: Illusztráció

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában