SZOMBATHELY

2018.04.12. 07:00

 Látványos virágzás az arborétumban

Ha valamikor, akkor most érdemes kilátogatni a Kámoni Arborétumba. Virágoznak a liliomfák, havasszépék és az aranyvessző.

KÁNYA DÓRA

Németh Gábor mutatja a liliomfát Fotó: Bodorkós Máté

 

- Bár a hagymások levigázásra éppen most zajlik, a természet kompenzál: csodás színekben pompáznak a liliomfák – amelyből mintegy 100 fajta is megtalálható az arborétum gyűjteményében – az aranyvesszők, a törpe orgonák, a húsos somok. Németh Gábor arborétumvezető szerint igazán most érdemes kilátogatni, hiszen a liliomfák közül majd mindegyik virágzik, a törpe orgonák pedig kellemes illatukkal jelzik: megérkezett a tavasz.

Németh Gábor mutatja a liliomfát Fotó: Bodorkós Máté

A japán juharból is körülbelül 70 fajta megtalálható ott, amelyek minden évszakban csodásak. A hóvirágok és tőzikék levirágoztak már, de szemet gyönyörködtető a medvehagyma és a bánáti szellőrózsa.

Németh Gábortól megtudtuk, most bontják szirmaikat a havasszépék, rhododendronok. Igaz, azok csúcsvirágzása leginkább április végén, május körül várható, már most pazar látványt nyújtanak, több színben pompáznak jelenleg is. A szakértő hozzátette azt is, meglepő, mert már most több olyan növény virágzik, amelyek csak később szoktak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában