HIRDETÉS

2018.04.04. 07:11

Szuper receptek – húsvét utánra is!

Merítsen ötleteket szuper húsvéti receptjeink közül!

Vannak, akik nem szeretik ezt az ünnepet, és vannak, akik alig várják, hogy főzőcskézhessenek és örömmel nyugtázzák, ha jól lakott az éhes vendégsereg. A ketkes.com receptgyűjtései segítségével mindkét tábor összeállíthat egy mindenki megelégedésére szolgáló, elismeréseket bezsebelő, íz- és látványgazdag, igazán finom ételekből álló menüsort. A hagyományos főtt sonka és tojás, reszelt torma, majonéz, retek és újhagyma, valamint franciasaláta, kaszinótojás és sonkatekercs kombinációkon kívül még számtalan ínyencség létezik, melyet nyugodt szívvel tehetünk le a húsvéti asztalra!

Ráhangolódás

Saláta mix – A színdús és vitaminokkal teli, friss tavaszi saláta nem újdonság, azonban velük minden étel jobban esik, nem mellesleg étvágycsináló előételként még önmagukban is finomak. Húsvétra egy vegyes, ropogós zöldségekből készített, ízlés szerint variálható salátatál remek bevezető. Gyalult fejes káposzta (lila és fehér is), uborkaszeletek, vékonyra szelt vörös- és lilahagyma, újhagyma, paradicsom gerezdek, retek kockák, reszelt répa, darabokra tépett salátalevél, s mehet bele akár feldarabolt főtt tojás és sonka is, esetleg egy kis füstölt sajt. Majd végül a frissítő öntet, például zamatos zöldfűszerekkel ízesített tejföl és majonéz keveréke. Elkészítés után pár órát hagyni kell érni a hűtőben.

Ínycsiklandó, laktató finomságok

Aszpikos zöldségrolád – Őzgerinc vagy gyümölcskenyérformába öntött, igen látványos étel. Az átlátszó, csirke alaplével készített zselében szinte színrobbanást végeznek az aprított hozzávalók. Felkockázott sárgarépa és savanyú uborka, valamint főtt sonka- vagy tarjadarabok, középen keményre főtt, egész tojással, ami szeletelés után „kel életre”. Aki gondolja, tovább gazdagíthatja akár borsó- és kukoricaszemekkel, vagy brokkoli rózsákkal is. Bevállalósabbak elkészíthetik kuglóf formában, vagy kifújt tojáshéjban, így megdermedést és felvágást követően még mutatósabb lesz a végeredmény.

Töltött hús – Ideális húsvéti étel, ami elkészíthető változatos töltelékekkel csirkemellből, de karajszeletekből is, illetve baconbe tekerve és sütőben ropogósra sütve, vagy akár rántva is. A rántott, töltött karajba vékonyra szelt trappista sajt és füstölt sonka, valamint medvehagyma levelek és főtt tojás kerül, s természetesen a fűszerezés. A töltelék azonban lehet teljesen más jellegű, krémes állagú is, mint a lágy, snidlinges, fűszerezett krémsajt, vagy a tömörebb állagú sonkás, zöldhagymás tojáskrém. Köretként pedig kiválóan passzol hozzájuk a Hercegnő burgonya.

Sós, sült palacsinta – A húsvéthoz jól passzoló, tavaszias étel a medvehagymás, sonkával és sajttal töltött palacsinta. A tészta a medvehagymától üde zöldes színt kap, töltelékként pedig tejföl, reszelt sajt, fűszerezés és vékony csíkokra szelt gépsonka keveréke kerül bele. Majd félbevágást követően tűzálló tálban, füstölt reszelt sajttal megszórva aranybarnára sütjük. Egy másik változat szerint a medvehagymás palacsintát tejfölös juhtúró és sonka keverékével egyszerűen megtöltjük, s máris fogyasztható.

Édes levezetés

Zserbócsiga – A kelt tésztát elkészítés és kinyújtás után, megkenjük finom baracklekvárral és megszórjuk porcukros darált dióval. Az egészet feltekerjük, és 2-3 cm vastag szeletekre, vagy akár gusztusos háromszögformákra vágjuk, s aranybarnára sütjük. A sülés következtében a felső cukros réteg karamellizálódik, a kikandikáló diódarabok pedig megpörkölődnek. Ennek a rendhagyó finomságnak is egész biztosan nagy sikere lesz!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!