anyagi következmény

2018.04.13. 14:00

Tízből ketten ajánlanák csak a munkahelyüket

2018 elején 507 aktív munkavállaló online kérdőíves megkérdezésével mérték fel a hazai munkaerőpiac állapotát.

Tóth Kata

Fotós:

Fotós:

- Az összesített eredmények szerint csupán minden ötödik munkavállaló ajánlaná munkahelyét mint munkaadót ismerőseinek, barátainak – foglalta össze a tapasztalatokat Földes Annamária, az Ipsos Zrt. ügyfél-elégedettségi kutatásainak vezetője. – A munkáltatói márka erősítésének eszköze a kollégák lojalitásának, elhivatottságának hosszú távon való fenntartása, akik aztán örömmel ajánlják a céget mint márkát további munkavállalóknak is – tette hozzá a szakember.

Az ott dolgozók terjeszthetik a munkahely jó hírét Fotó: Pixabay

A felmérés nyomán kiderült: minden harmadik munkavállaló osztott meg a közösségi médiában valamilyen hírt, információt vagy képet, amely a munkahelyével kapcsolatos. Ezek tartalma többségében pozitív, a személyes meggyőzés tehát a vállalati márkaépítés és ezzel együtt a toborzás hathatós eszköze is lehet.

Az Ipsos kutatói szerint az elégedetlenségnek jól mérhető anyagi következményei lehetnek (fluktuáció, hatékonyságromlás, motivációvesztés, munkahelyi balesetek, koncentrációhiány), emellett elmaradnak az olyan pozitív járulékok is, mint az ajánlás, a cég jó hírnevének terjesztése. – Az általános elégedettséget a fizetés, a megfelelő idő-

beosztás, a hatékonyság vagy a megfelelő munkakörnyezet mellett már annyival is lehet javítani, ha egyszerűen csak kikérjük munkavállalóink véleményét. De ne becsüljük alá a kevésbé megfogható, informális kapcsolatok jelentőségét sem, hiszen sokszor pont ezek adják azt a pluszt, amiért jó egy munkahelyen dolgozni – véli a szakember. VN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!