ötletek vakációra

2018.06.13. 16:51

Indul a nyári szünet – Mutatjuk, hova érdemes menned

A héten végre vége a sulinak, de te még mindig nem tudod, mit csinálj nyáron? Segítünk.

Gulyás Regina Olimpia

Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Fesztiválozz!

Megyénkben számos fesztivál vár a fiatalokra – és az idősebbekre egyaránt. Miért ne használhatnád hát ki, hogy nem kell messze menni egy jó buliért, némi programért? Ott van rögtön a

  • Szerelmesek fesztiválja, mely tökéletes zárása lehet júniusnak, s kezdés júliusnak. Szentgotthárdot megszállja a kultúra 28-a és másodika között. Lesz talkshow, irodalmi előadás József Attila szerelmi életéről (is), színház, valamint számos koncert. Fellép Odett, a Magna Cum Laude, a Belau és Ed Philips és a The Memphis Patrol
  • Július tobzódik a jóságban, ha fesztiválokról van szó. Főként a rock szerelmesei örülhetnek, hisz a

  • Hopplá és a Vasmarock is nekik kedvez a programkínálattal. Előbbi kétnapos őrület érdekessége, hogy a helyi (szentgotthárdi) lakosoknak kedvezményesen árusítják a bérletet, s olyan nagy nevek lesznek itt, mint a Road, a Lord vagy a P-Mobil. Utóbbinak ez lesz az első éve. A Junkies-zal, Depresszióval, Kárpátiával és a Leander Kills-szel készülnek a bemutatkozásra.
  • A környék legnagyobb alter „házibulijáig” sem kell már sokat várni.

  • Az Alterába minden napja tartogat különleges fellépőket. Sokak már „haza járnak” a fesztiválra. Családias környezetben, de várhatóan hatalmas hangulattal játszik majd a 30y, Péterfy Bori, F.O.System, Anna and the barbies, Soulwave, Kowalsky, Intim Torna Illegál, Magashegyi Undergorund és még sokan mások.
  • Kicsit északabbra is érdemes lesz elnézni:

  • A Gyógy-Bor Napok a szokásos minőséget hozzák július 18 és 22 közt.. Nem csak a zene, de a gasztronómia terén is. Fellép az Európa kiadó, a Csík zenekar, Balkán Fanatik, Lord, Szikora Róbert és az R-GO, Irie Maffia, Carbonfools, de lesz utcabál és tűzijáték is. A gaszto színpadon ott lesz a tetovált séf, sőt meglepetés sztárvendégek is. Mi már izgatottan várjuk, kik lesznek azok. És hogy mi a legjobb? A rendezvény ingyenes
  • Augusztusban leginkább a megyeszékhelyé a főszerep, de van kivétel is.

  • A 2. Győrvári Sör-és Csülökfesztivál augusztus 10-12 között kerül megrendezésre. Olyan retro hírességek várnak az érdeklődőkre, mint a Neoton Familia, a Groovehose vagy Zoltán Erika, de a mai trendeknek megfelelően ott lesz Kasza Tibi és Kis Grofó, Miss Mood is.
  • A Joskar Ola Napok például 12-13-a között várják az érdeklődőket.
  •  

    Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és dr. Puskás Tivadar polgármester gyújtották meg a karnevál lángját. Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

  • Szombathely fő attrakciója, a Savaria Történelmi Karnevál a hónap végén, de még az iskola megkezdése előtt vár mindenkit 23-a és 26-a között. Az egész város átalakul valami különlegessé. Persze, ha nem öltözünk be a zseniális felvonulásra, akkor is bulizhatunk hatalmasakat. A hangualtról olyan nevek gondoskodnak, mint a Margaret Island, LGT, Gargantua, Bohemian Betyars. A felvonulás időpontja 2018. augusztus 24-én és augusztus 25-én 19.00 óra.
  • Ugyanebben az időszakban tartják a Sitkei Rockfesztivált is. Idén 32. alkalommal kerül megrendezésre az eredetileg jótékonysági céllal létrehozott koncertsorozat.Ott lesz a Pokolgép, a Moby Dick, a Lord – logikusan ki sem maradhatnának- , a Karthago.
  • Ha ezekre még nem szeretnél előre tervezni, légy spontán! Hetente frissülő programkínálatunkban biztosan találsz neked való programot. ITT érheted el a listát.

    Utazz!

    A Balaton éjszaka. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

  • A vasiak kedvenc nyaralóhelyei között van a Balaton is. Te is szereted? A legjobb, hogy akár tömegközlekedéssel is könnyen eljuthatsz legnagyobb tavunkhoz. Előbb viszont nézz körül a Likebalatonon, hogy képben légy a legjobb programokkal, éttermekkel, strandokkal! Ha nem csak kikapcsolni szeretnél, hanem sportolni is, remek lehetőséget kívánnak a balatoni bicikliutak. Kerüld meg a tavat bringával!
  • Egy karnyújtásnyira van külföld. Ausztriába akar vonattal is eljuthatunk. Vásárlás miatt sokan járnak Bécsbe, de a közeli településekre is. Kiránduláshoz a legjobb Burgenlandban maradni.
  • Ilyen különlegességekkel is találkozhatsz Velencében Fotó: Gulyás Regina Olimpia
  • A tengerpartra vágysz? Elérhető áron eljuthatunk Olaszországba és Horvátországba is. Előbbinél érdemes eldönteni, hogy a strandolást vagy a városnézést preferáljuk. Kiváló strandokban dúskál az északi rész, Toszkána és Közép-Olaszország viszont a kirándulók kedvence lehet. Amennyiben mégis összekötnéd a kettőt, Bibione egy igazi strandparadicsom pezsgő éjszakai élettel, s Velencébe érhetünk 2 órán belül. Régi épületek, műkincsek és velünk élő történelem.

    Fotó: Gulyás Regina Olimpia
  • - Horvátországban az eldugott településeket érdemes keresni. Mindegyik könnyen megközelíthető vonattal vagy különböző utazási irodák által, de autóval is 6-7 óra alatt megérkezünk.

    Akármelyiket válaszd is, ne feledd, hogy mindig szívesen látjuk képeidet a #vaolhu hashtaggel Instagramon vagy a [email protected] küldheted őket.

     

     

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában