Mozgás kedvencünkkel

2018.06.20. 10:00

Nem lehet akárhol póráz nélkül sétáltatni a kutyát Szombathelyen

Minden kutyának szüksége van a megfelelő mennyiségű mozgásra ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog életet élhessen. A legtöbb esetben viszont még a napi többszöri séta sem biztos, hogy kielégíti kis kedvencünk mozgásigényét.

Lakosi Gabriella

A szabad mozgás szórakozás a kutyának Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Négylábú barátainknak szükségük van arra, hogy szabadon is fussanak. Kutyát sétáltatni csak pórázon lehet a közterületeken. Ahhoz, hogy a szabályokat betartva az állat mégis eleget mozoghasson, a legtöbben kutyafuttatókra látogatnak ki. Ugyanakkor Szombathelyen nincs könnyű dolga annak, aki a legközelebbi ilyen területet keresi, ezért körbejártuk a megyeszékhely kutyafuttatóit. Megtudtuk: összesen kilenc helyen lehet szabadon engedni a négylábúakat.

A szabad mozgás szórakozás a kutyának Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Az egyik a Sorok utcai gyalogos hídtól a Waldorf-iskola parkolójáig húzódó zöld sáv. Aztán ilyen még a Stromfeld Aurél lakótelep és a Bárdosi Németh János utca környékén lévő. A Váci Mihály utcától északra, a vízműkutak lefolyóárkától a volt Rohonci vasúti töltésig, vagy a Paragvári úttól a volt vasúti hídig. A Bem József utcai buszfordulótól délre eső kutyafuttató. A Dolgozók útja melletti vízmű terület, a Nagy László utca mögött telepített fenyősor. A Károly Róbert utca 16-tól a Szent Gellért út 62-es számig húzódó, Perint-parti zöldterület. A Négyesi utcai park mögötti zöldterület, a park és a Gyöngyös patak között. A Pázmány Péter körút buszfordulónál lévő része és a 11-es Huszár úti lakótelepen lévő terület. A kutyafuttatási lehetőség minden gazdi álma lehet, de van néhány dolog, amire fi – gyelni kell, mielőtt szabadon engedjük az állatot. Ilyen például az, hogy az egész nap lakásban tartott kutya hihetetlenül izgatott lehet, ilyen esetben érdemes néhány kört pórázzal sétáltatni, mielőtt elengedjük a többi kutya közé. Csak akkor vigyük ilyen helyre a kedvencünket, ha nem agresszív és jól szocializált, például üdvözlésképpen nem ront rá idegen kutyákra, a hívó szóra pedig visszajön. A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. egyébként június 18-áig permetezi a kutyafuttatókat. A munkákat 22 és hajnali 3 óra között végzik, így ez nem zavarja majd a kikapcsolódni vágyó gazdikat. A vegyszer emberre és melegvérű állatra nem veszélyes, a kutyák ezekben a hetekben is használhatják a kijelölt területeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában