2018.06.30. 19:00
Saslik, rablóhús vagy szuvlaki – kombinált örömök a tányéron
A nyársra fűzött finomságok készítése igazából átmenet a szalonnasütés és a grillezés között.
Mindent egyforma méretűre kockázzunk Fotó: Shutterstock
Gyakorlatilag mindent nyársra tűzhetünk, ami nagyjából azonos idő alatt készül el. Arra is ügyeljünk, hogy az összetevőket egyforma méretűre kockázzuk és körültekintően fűzzük fel, hogy le ne potyogjanak. Jó összeállítások a kolbász– hagyma–szalonna–gomba, a csirkemell–szalonna–paprika, a paprika–cukkini–padlizsán, vagy akár egy édes variáció, az alma–csirke–ananász. Darált húsból gyúrt gombócokat is süthetünk nyárson. Ha zöldségeket sütünk, a burgonyát érdemes egy kicsit megpárolni előtte, mert a tűz fölött nehezen puhul meg.