csak néhány dologra kell figyelni

2018.06.30. 19:00

Saslik, rablóhús vagy szuvlaki – kombinált örömök a tányéron

A nyársra fűzött finomságok készítése igazából átmenet a szalonnasütés és a grillezés között.

Tersztyánszky Krisztina

Mindent egyforma méretűre kockázzunk Fotó: Shutterstock

 

Mindent egyforma méretűre kockázzunk Fotó: Shutterstock

Gyakorlatilag mindent nyársra tűzhetünk, ami nagyjából azonos idő alatt készül el. Arra is ügyeljünk, hogy az összetevőket egyforma méretűre kockázzuk és körültekintően fűzzük fel, hogy le ne potyogjanak. Jó összeállítások a kolbász– hagyma–szalonna–gomba, a csirkemell–szalonna–paprika, a paprika–cukkini–padlizsán, vagy akár egy édes variáció, az alma–csirke–ananász. Darált húsból gyúrt gombócokat is süthetünk nyárson. Ha zöldségeket sütünk, a burgonyát érdemes egy kicsit megpárolni előtte, mert a tűz fölött nehezen puhul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában