testépítés

2018.07.05. 18:30

Arnold Schwarzenegger versenyén indul Szilágyi Vilmos

A 24 éves sportoló brutális fizikummal rendelkezik, és már évek óta azon dolgozik, hogy hatalmas izomtömegét a lehető legtökéletesebb formában mutassa meg a zsűrinek.

Árvaként nőtt fel, és a testépítésben találta meg élete értelmét a székesfehérvári Szilágyi Vilmos, akinek idén nagy vágya teljesült: sikeresen kvalifikált az Arnold Classic Europe versenyére. A 24 éves sportoló brutális fizikummal rendelkezik, és már évek óta azon dolgozik, hogy hatalmas izomtömegét a lehető legtökéletesebb formában mutassa meg a zsűrinek – írja a Lokál.

Idén mindössze néhány testépítő képviselheti Magyarországot a világ leghíresebb testépítő és fitnesz bajnokságán, az Arnold Classic Europe-on. Az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett versenyt Barcelonában rendezik meg szeptember végén, de az indulók már hónapok óta csak a testük és a színpadi szereplésük tökéletesítésén dolgoznak.

Az Arnold Classic Europe idei egyik legnagyobb magyar esélyese a 24 éves székesfehérvári Szilágyi Vilmos, aki a 85 kg-os kategóriában száll majd versenybe. A jelenleg személyi edzőként dolgozó fiú már 16 éves kora óta a testépítésért él, saját bevallása szerint a sport adott értelmet az életének.

Árvaházból a színpadra

Édesapám a születésemkor elhagyott, édesanyám pedig hároméves koromban elhunyt. Voltam állami gondozott és éltem árvaházban is, míg örökbe nem fogadtak. Nem voltam túl jó gyerek, de a sport teljesen megváltoztatta a személyiségem. Elkezdtem célokat kitűzni, nyitottabb lettem az emberek felé, önfegyelmet és kitartást tanultam – mondta Szilágyi Vilmos, aki kedvenc edzőtermében először recepciós, majd személyi edző lett, és versenyeken is elkezdett indulni.

Szilágyi Vilmos Fotó: Lokal.hu

A testépítő már az első versenyén második lett, a következő évben pedig három nemzetközi versenyből kettőt megnyert. Az Arnold Classic Europe-on most indul először, és olyan komolyan veszi a felkészülést, hogy mindent annak rendel alá.

Még a vizet is kihajtja a szervezetéből

Nem elég a több éves folyamatos edzés, nagyon szigorú napirendet kell követnem. Minden nap ugyanazokban az időpontokban kell edzenem, ennem és pihennem. Nem szabad kizökkennem, ezért a családomat sem látogatom már meg Barcelona előtt. Az első versenyemnél elkövettem ezt a hibát, de olyan gulyáslevest csináltak, hogy majdnem elájultam – mesélte a Premium Média & Sport által menedzselt és a Swietelsky által támogatott Szilágyi, aki hozzátette: a tíz hetes kemény diéta végén a lehető legtöbb vizet sem kíméli a szervezetében, hogy a zsűri a lehető legnagyobb zsírmentes izomtömegét lássa.

A brutális fizikummal rendelkező sportoló örülne, ha a legjobb három között végezne, de természetesen ő is győzni indul az Arnold Classic Europe-ra. Mint elmondta, a versennyel az az egyik legnagyobb célja, hogy felhívja az árva gyermekek figyelmét: megfelelő céllal mindenre képes az ember.

Borítókép: Arnold Classic Europe Verseny / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában