csak természetesen

2018.07.22. 08:00

Az e-mentes sem garancia

Különösen odafigyel arra, hogy friss, lehetőleg vegyszermentes és biztonságos forrásból származó ételeket adjon a családjának. Amióta pedig gyerekei vannak, teljesen beleásta magát a témába Szalayné Rácz Adél.

Tóth Kata

Szalayné Rácz Adél és egy magyartarka Fotó: Klaudia McBride

 

Szalayné Rácz Adél és egy magyartarka Fotó: Klaudia McBride

Az élelmiszereknél az elve: keressünk mindig olyat, ami a természetes formához a legközelebb áll, a legkevesebb feldolgozási folyamaton esett át! Vashiány megelőzésére együnk céklát feketeáfonyával. A zsiradékoknál: sertészsírt, tehén- vagy kecsketejből készült vajat válaszszunk, ne margarint. Nézzük meg alaposan az összetevőket a termékcímkéken, mert lehetnek csalafintaságok: az e-mentes szó sem garancia. Ha elcsábulunk a ropogtatnivalók tekintetében (velük is megesik): legyen a fejünkben, hogy az összetevőket aszerint sorolják egymás után, hogy miből van a legtöbb a termékben. Adél kevés élelmiszert vesz, szinte csak vegyi áruért jár boltba. A tejtermékek, a hús is a jáki családi gazdaságukból való, küldetésüknek érzik a jó minőségű termékek készítését, tartósítószert nem használnak. A gyümölcsöt, zöldséget maguk termelik, a saját kiskertjükben Adél nem vegyszerez. A kenyeret otthon süti, azt is adalékanyag nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában