Vigyázat, nagyon csípős!

2018.07.22. 10:00

Csirkecombfilé mac and cheese körettel – Kimondottan jól csúszik rá az ital

A Vas Népe Konyhája ínycsiklandó receptet hozott el olvasóinak:

VN

A mac and cheese csak köret volt, de önálló ételként is megállná a helyét

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Hozzávalók: 10 darab csontozott csirkecomb, a páchoz 10 dekagramm só, egy deka őrölt cayen bors, 10 dekagramm kristálycukor, egy citrom, egy fej fokhagyma tisztítva, 2 deciliter étolaj. A körethez: fél kilogramm rövid olasz macceroni tésztácska, 60 dekagramm cheddarsajtkrémmártás-konzerv, 20 dekagramm jalapeno paprika, 35 dekagramm szeletelt bacon, 3 deciliter tejszín (állati 30 százalékos), 3 dekagramm só, 1 dekagramm egész feketebors, két csomag petrezselyemzöld, 30 dekagramm sárga cheddar sajt.

 

A mac and cheese csak köret volt, de önálló ételként is megállná a helyét
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Elkészítése: a csirkecombfi léket közvetlenül a sütés előtt ízesítjük a szétnyomott fokhagymából és a többi hozzávalóból kevert páccal. Közepesen forró grillen készre sütjük. Tálaláskor csíkokra vagdaljuk. A mac and cheese elkészítéséhez a tésztát félig keményre főzzük. Közben megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, amihez hozzákeverjük a darabokra vágott jalapeno paprikát. A leszűrt, meleg tésztára ráöntjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a sajt krémet és a reszelt sajt felét. Fűszerezzük, és tálaláskor a maradék sajtot a tetejére szórjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában