egy sétával begyűjthetjük

2018.09.15. 10:00

Díszítsünk falevelekkel vázákat, kaspókat! Nem kell különösebb kézügyesség hozzá

A szalvétatechnikát utoljára talán iskolás korunkban gyakoroltuk, ám az akkor jól megtanult mozdulatokkal nemcsak szalvétát vonhatunk be, falevelekre is vihetünk a ragasztóból.

Nemes Judit

Mutatós dísze lehet otthonunknak

Fotó: Youtube

A gyermekeket is bevonva együtt díszíthetjük fel őszies hangulatú kiegészítőkkel otthonunkat. Egy séta alkalmával pedig be is gyűjthetjük a kellékeket, a faleveleket.

Általános iskolai technika-órán megismerkedtünk a decoupage-technika alapjaival, és nem kell különösebb kézügyesség sem ahhoz, hogy színes falevelekbe csomagoljuk megunt kaspóinkat, virágcserepeinket. Hetekkel korábban gyűjtsük össze a leveleket, gondosan szárítsuk ki, préseljük le az összeset, amit fel szeretnénk használni. A díszítéshez szükségünk lesz még cserépre vagy kaspóra, amire felkerülnek a levelek; ragasztólakkra; pillanatragasztóra; világos színű matt akrilfestékre; ecsetre. Cserepekből törekedjünk olyat választani, aminek sima a felülete, mivel akkor különösebb kezelésre nem lesz szükség. Vigyünk fel két réteg akrilfestéket a kaspóra, a rétegek között azonban hagyjunk száradási időt.

Mutatós dísze lehet otthonunknak
Fotó: Youtube

Amint a felület megszáradt, hozzáláthatunk a falevelek rögzítéséhez: apró cseppeket vigyünk fel pillanatragasztóból rájuk, kisimítgatjuk azokat és hagyjuk megkötni a ragasztót. Magunk döntjük el, mennyi levelet használunk fel és milyen alakzatban helyezzük a kaspóra. Amint megszáradtak a levelek, kenjük át a felületüket a lakkal. Felvitelét követően ismét hagyjunk időt a száradásnak, ezt követően már beletehetjük kedvenc szobanövényeinket, vágott virágainkat felújított cserepeinkbe. Ezzel a technikával a többi között képkereteket is megújíthatunk, a lehetőségeknek jobbára a fantáziánk szab csak határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában