hirdetés

2018.09.17. 20:29

Lehet, hogy most érdemes panel lakást vásárolni Szombathelyen?

Sokan meglepődnének, ha most megnéznék a Szombathely eladó lakás árakat. A fővároshoz képest is igen alacsony árakkal szembesülhetünk, ha a panellakásokat vesszük górcső alá. A 2013-as évek környékén 140 000 forint környékén voltak a négyzetméter árak, amelyek 2018 júniusára már elérték a 260 000 forintos álomhatárt.

Fotó: pixabay.com

 

Ez az összeg azonban még mindig alacsonyabb, mint ha a fővárosban vásárolnánk meg új otthonunkat. 2018 júniusában a panellakások négyzetméter árát tekintve elmondhatjuk, hogy a legmagasabb négyzetméter ár, amivel valaha találkozhattunk 308 000 forint volt, míg a legalacsonyabb 219 480 forint. Az átlagár 267 982 forint környékén ingadozik.

 

Szombathely belvárosában már 11 900 000 forintért is elcsíphetünk lakásokat, amelyekre természetesen egy keveset költeni kell. A startlak.hu oldalon olcsóbb árfekvésű lakásoknál érdemes számolni azzal, hogy leginkább a 8. emelettől találhatók, hiszen a magasabb szinteken fekvő lakások ára mindig olcsóbb. Szombathelyen szerencsére már nagyon sok panelház esett át a felújításokon, így a műanyag nyílászárók és a hőszigetelés is megoldott, nem beszélve a lakásonként is mérhető távfűtésről.

 

Akik 3 szobás lakás keresnek, azoknak 14 millió forint környékén kell a zsebükbe nyúlniuk, hiszen egy 50 négyzetméteres panel körülbelül ezen az áron vásárolható meg. A sokak által kedvelt Derkovits lakótelepen zömmel 1+ 2 félszobás lakásokat találhatunk. A Csendes lakótelepen némiképp magasabb árakkal találkozhatunk. Az 57 négyzetméter körüli 2 szobás lakások 16millió forint környékén kelnek el.

 

A konyhával, kamrával, fürdőszobával és WC-vel felszerelt erkélyes lakások általában jó állapotban vannak. A szobák a legtöbb esetben parkettások és a közlekedőkben járólapokat fektettek le. Ezen a környéken is a legtöbb házban megvalósult az egyedileg szabályozható távfűtés.

 

Érdemes a szombathelyi lakásvásárlásokat gyorsan elindítani, hiszen akik panellakást szeretnének vásárolni, azok felkészülhetnek a legnagyobb harcra is. A startlak.hu oldalán összesen 11 panellakás található meg ebben a pillanatban, ami pár nappal ezelőtt még jóval több volt. Ezek a lakások jelenleg a legkelendőbbek, de a panelek a többi nagyobb városban is gyorsabban gazdára találnak, mint téglaépítésű társaik.

 

Talán a fűtéskorszerűsítésnek is köszönhető, hogy sokan a panelek mellett döntenek, hiszen most már nem kell 70-80 ezer forintos téli fűtésszámlával számolni. Minden annyit fizet amennyit pontosan fogyasztott. A panelházak korszerűsítése az egész országban zajlik, hiszen a legtöbb ház pályázott erre. Természetesen az interneten többféle adatbázis is elérhető, ahol keresgélhetünk a kínálatban, mégis a startlak mellett érdemes letenni voksunkat, ha a legfrissebb kínálatra vagyunk kíváncsiak.

 

Az oldal roppant könnyű kezelhetősége vonzza a panel lakáshirdetőket és a vásárlókat is. A nem túl bonyolult oldalszerkezet és a könnyed keresésé sokaknak megkönnyíti a dolgát, ha ingatlan adás-vételről van szó. Érdemes egy nap akár többször is visszalátogatni az ingatlanportálra, ha tényleg a legújabb hirdetésekre az elsők között szeretnénk reagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában