próbáld ki!

2018.09.02. 07:00

Vissza a suliba – A legjobb elvihető ételötletek

Hamarosan kezdődik az iskola. Összeszedtünk tehát néhány receptet, hogy könnyebbé tegyük a hétköznapokat.

Rózsa-Gulyás Regina Olimpia

Fotó: mindmegette.hu

Olyan ételeket kerestünk, melyek jól pakolhatók, elvihetők, hogy aztán tízóraiként vagy ebédként szolgáljanak. A hét minden napjára egy recept dukál:

Hétfő

Kezdjük a hetet egy egyáltalán nem unalmas szendviccsel, melyben a rántott cukkinié a főszerep.

  • A cukkinit felkarikázzuk, majd besózzuk, borsozzuk, és fokhagymaporral beszórjuk, és fél órát állni hagyjuk.
  • A tejfölt friss, aprított kaporral elkeverjük, és kedvünkre ízesítjük.
  • A péksüteményeket kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a kapros tejföllel, rápakoljuk a fokhagymás rántott cukkinikarikákat, a tetejére 1 szelet sajtot, és az egészet befedjük a péksütemény másik, felső felével.
  • A kapros kenegetőt akár mártogatósként magunkat vihetjük, így nem áztatja el a többi hozzávalót.

    Kedd

    Hosszabb előkészületet igényel ugyan, de remek, tápláló napindító vagy tízórai lehet a granola. A remek az, hogy több napon is vihetjük magunkkal. Számos gyümölccsel párosítható.

    Szerda

    Egyszerű, de nagyszerű megoldások híveinek lehet kedvence a töltött kifli. Amennyiben a videóban használt töltetlékek nem szimpatikusak, helyettesíthetjük apróra vágott zöldséggel, gyümölccsel, baconnal is őket.

    Csütörtök

    Egyre nagyobb teret hódít nálunk is az amerikai filmekből ismert mogyoróvajas szendvics. Remekül párosítható a különleges ízű krém a banánnak is. Elkészítése pedig pofonegyszerű.

    Fotó: mindmegette.hu

    Megkenjük a toastkenyér-szeleteket a mogyoróvajjal, rákarikázzuk a banánt, összeragasztunk 2 szeletet, és forró vajban pirosra sütjük.Mézzel locsolva fogyasztjuk.

    Péntek

    A hét utolsó napjára egy klasszikus, örök kedvenc étel különleges variációt hoztuk el. Ez nem más, mint a kókuszos és – az élénk zöld színű- spenótos gofri. Előbbit csokikrémmel, utóbbit sajttal érdemes kipróbálni.

    Neked melyik volt a kedvenced? Írd meg kommentben!

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában